Francuski hit autor konačno na hrvatskom!

27.4.2010.
21:19
VOYO logo

Nakladnička kuća Ibis grafika (www.ibis-grafika.hr) iz Zagreba, objavila je dva romana na hrvatskom jeziku – Hoćeš li biti tu? i A poslije…, a u pripremi je treći Mussov roman pod nazivom Zato što te volim.

Prvi je do sada preveden na 17, a drugi na 24 jezika. Guillaume Mussoobjavio je šest romana, a posljednji je otisnut u 400 000 primjeraka u prvoj nakladi u Francuskoj. U vrlo kratkom vremenu, prodano je preko 2 i pol milijuna primjeraka na francuskom i drugim jezicima, a nekoliko je njegovih romana adaptirano i za film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guillaume Musso rođen je 1974. godine. Pisati je počeo već kao desetogodišnjak i sve otada bio je uvjeren da će jednog dana pisati romane. Kasnije je proveo nekoliko mjeseci u New Yorku što je na njega ostavilo snažan dojam. Kako sam kaže, tamo je mnogo toga naučio i u Francusku se vratio glave pune novih ideja za romane. Pošto je stekao diplomu iz područja ekonomskih znanosti radio je kao učitelj. Godine 2004. objavio je svoj prvi roman Et Après....

Otad je objavio još pet romana koji su svi polučili izuzetan uspjeh u Francuskoj i u brojnim drugim zemljama u kojima je prevođen. Nekoliko je romana Guillaumea Mussoa adaptirano i za film. Knjiga koja je doživjela svoje hrvatsko izdanje pod naslovom A poslije…, poslužila je režiseru Gillesu Bourdosu kao predložak za film Afterwardsu kojem glume Romain Duris, Evangeline Lily (zvijezda serije Izgubljeni) i John Malkovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman Hoćeš li biti tu? priča je o vječnoj temi: što bismo učinili kada bismo se vratili u prošlost i možda mogli promijeniti svoju sudbinu. Vodeći nas majstorski kroz živote svojih glavnih likova, Musso plete priču smještenu dijelom na ulice San Francisca, a dijelom u Floridu. Inače uspješan liječnik Elliot Cooper nalazi se u naizgled bezizlaznoj životnoj situaciji – boluje od neizlječive bolesti i svjestan je da mu se bliži kraj.

Kada je u humanitarnoj misiji u Kambodži požrtvovnošću i humanošću stekao povjerenje i zahvalnost jednog starijeg stanovnika, ovaj mu je kao znak zahvalnosti poklonio bočicu s pilulama pomoću kojih se Eliot mogao vratiti u prošlost. Isprobavši prvu pilulu Elliot je isprva mislio da se radi o nekom halucinogenom sredstvu, no prošlost i sadašnjost počinju se uskoro ispreplitati na uzbudljiv način. Elliot susreće i svoju davno umrlu ljubav i dolazi u iskušenje da mijenja sudbinu - svoju, svojih prijatelja, a time i svijeta u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitajući knjigu naći ćete se u labirintu izmiješanog vremensko-prostornog kontinuuma, kroz koji će vas Musso provesti rukom sigurnog kormilara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo