FOTO: / Vandalizam koji ima smisla

19.4.2010.
16:21
VOYO logo

U svom radu ciljaju na područja javnog ljudskog djelovanja, koja su najčešće rezervirana za poruke upozorenja ili naputke organa vlasti, zamjenjujući ih porukama koje promoviraju apsurd, nered i divljaštvo, vizualno se uklapajući u karakter uobičajenog dizajna ovakvih znakova.

Njihovi „prenamijenjeni" znakovi osvanuli su po ulicama New Yorka, Miamija, San Francisca i još nekih američkih gradova, ostavljajući građane u nedoumici, ali utemeljujući TrustoCorp kao pametne kritičare društva, čijim se novim radovima i akcijama tamošnja kulturna te umjetnička javnost s nestrpljenjem veseli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalni street art te duhovitost prožeta dozama sarkazma i satire, ukomponirana je u vizualno dojmljive i prepoznatljive forme, često problematizirajući neka izrazito važna te diskutabilna pitanja suvremenog života i načina ponašanja.

Izuzev komuniciranja putem znakova, TrustoCorp su nedavno zaintrigirali javnost novim oblikom komunikacije i kritike iz njihove male tvornice društveno angažirane kreativnosti i to kroz limenke bezalkoholnih pića, boce piva, kutije žitnih pahuljica ili omote kaloričnih čokoladica kojima u trgovinama „prodaju" kritiku današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o njihovom zanimljivom projektu pročitajte na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo