FOTO: / Kotlovina i Koko i duhovi su najbolji

Film Kotlovina Tomislava Radića dobitnik je Velike Zlatne arene za najbolji film Pulskog festivala, dok je publika najboljim ocijenila Koko i duhove Daniela Kušana.

24.7.2011.
18:22
VOYO logo

Dodjelom nagrada u pulskoj Areni u subotu je završen 58. Festival igranog filma.

Film Kotlovina Tomislava Radića dobitnik je Velike Zlatne arene za najbolji film ovogodišnjega Pulskoga festivala. Radićevu filmu pripalo je još pet Zlatnih arena, uključujući one za scenarij i najbolju mušku glavnu ulogu Drašku Zidaru. Film Kotlovina dobitnik je i nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je najboljim ocijenila film Koko i duhovi, redatelja Daniela Kušana.

Zlatna Arena za režiju dodijeljena je Daliboru Mataniću za film Ćaća, a taj je film dobitnik još dviju Zlatnih Arena - za ton koja je dodijeljena Vanji Černjulu te za najbolju sporednu žensku ulogu koja je dodjeljena Ivi Mihalić za ulogu Sestre, javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu Arenu za montažu dobio je Slaven Zečević za film Koko i duhovi , taj je film dobitnik i Zlatne Arene za glazbu koja je pripala Dinu Appeltu. Redatelj tog filma Kušan dobitnik je Vjesnikove nagrade Breza za najboljeg debitanta.

Film Lea i Darija redatelja Branka Ivande dobitnik je Zlatne Arene za scenografiju koja je dodijeljena Ivi Hušnjaku te za kostimografiju koju je dobila Barbara Bourek, dok je posebna Zlatna Arena za masku dodijeljena Ani Bulajić Črček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu sekcije manjinskih produkcija Zlatna Arena za režiju pripala je Metodu Pevecu za film Laku noć, gospođice, za kameru Svenu Pepeoniku za isti film, dok je Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu dobila Polona Juh za ulogu Hane također u filmu Laku noć, gospođice.

Ocjenjivački sud Međunarodnog programa dodijelio je Arenu za najbolji film Ashgaru Farhadiju, producentu filma Nader i Simin se rastaju, za najbolje glumačko ostvarenje Arenu je dodijelio cjelokupnoj glumačkoj ekipi filma Circus Fantasticus redatelja Janeza Burgera, dok je za najboljeg redatelja nagradu dobio Luca Guadagnino za film Ja sam ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo