FOTO: / Srebrić nije odolio rasplesanoj ženskoj repki

Jučer je na pozornici zagrebačkog HNK-a održana premijera nogometno- plesnog spektakla Srce moje kuca za nju, a veličanstvenoj pobjedi Hrvata nad Englezima prisustvale su brojne poznate face.

25.1.2010.
11:22
VOYO logo

Nova predstava Montažstroja i Plesnog centra Tala u prvoj je ekskluzivnoj izvedbi na pozornici HNK rekonstruirala spektakularnu pobjedu Hrvatske nad Engleskom rezultatom 3:2 na Wembleyu koja se dogodila 21. studenog 2007., dok je u publiku privukla mnogu zagrebačku 'kulturnu' i ostalu svitu.

Tako se se na ekskluzivnoj premijeri našli Petar Svirn, Damir Markovina, Ivana Banfić, Zorislav Srebrić, Daniela Trbović, Larisa Lipovac, Vitomira Lončar, Pavle Kalinić, Ivan Račan, Snježana Abramović i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001190323006 Ana Stunić i Ana Vilenica, uz ostale cure iz Plesnog centra Tala, u nogometno- plesnom spektaklu okušale su se u hrvatskim dresovima na nogometnom terenu koji je ovog puta bio smješten u središte kulturnog života zagrebačke metropole.

U prvom dijelu na pozornicu HNK istrčalo je jedanaest mladih plesačica ponavljajući linije i kretanja naših reprezentativaca, da bi ksanije ustupile mjesto ženama sa burze koje su izložile svoju radnu biografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi u kojoj Hrvatska uvijek iznova pobjeđuje, one su zajednički ponudile odgovor na pitanja kakvu zemlju želimo i volimo, kad pobjeđujemo, a kad smo prisiljeni priznati poraz.

Srce moje kuca za nju u jučerašnjoj je izvedbi dokazala da danas, osim nogometa, ne postoji društveni fenomen koji u tolikoj mjeri može sublimirati snažne emocije i ujediniti naciju, svjedočiti kao simbol njezina (ne)uspjeha i autentičnih vrijednosti i u konačnici, podastrijeti istinu o nama samima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A biti sudionikom ove odlične ''nogometne'', kazališne i društveno angažirane poslastice možete biti još samo jednom, i to 31. siječnja na pozornici HNK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo