FOTO: / Ovo je toliko loše da se ne smije ignorirati!

Znate li gdje se krije najgora kopija Mona Lise ikad napravljena? Umjetnička '(ne)djela' takve vrste, iako vam se možda čine bizarnima, čuvaju se u Muzeju loše umjetnosti u Bostonu.

31.8.2011.
13:24
VOYO logo

Najgora kopija Da Vincijevog remek-djela ikad naslikana nalazi se u Muzeju loše umjetnosti u Bostonu i zove se Mana Lisa. Osim nje, taj neobičan muzej čuva brojna umjetnička '(ne)djela' koja su toliko loša da ih je nemoguće ignorirati.

Na ideju muzeja takve vrste došao je Scott Wilson još 1993. godine kada je u smeću pronašao svoj prvi eksponat, koji ga je toliko oduševio da je odlučio osnovati instituciju koja će čuvati i skupljati loša umjetnička djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se kolekcija Muzeja loše umjetnosti (MOMA) nalazi u tri galerije, a građa se prikuplja na isti način kao i prije – na buvljacima, smetlištima, rasprodajama, ali i putem donacija umjetničkih kritičara.

Osim originalnosti i zanimljivosti, jedan od važnijih kriterija je da je na slici vidljiva bar jedna spektakularna greška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte galeriju odabranih '(ne)djela' i sami se uvjerite i njihovu posebnost, vjerujemo da vas neće ostaviti ravnodušnim!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo