FOTO: / Ovako izgleda kada komadi dođu među knjige

Ako uzmete dvije atraktivne plavuše, talent, kreativno pisanje i stand-up comedy, to ne može proći nezapaženo.

16.7.2010.
10:19
VOYO logo

U skučenom prostoru knjižare Vuković & Runjić u koji, po riječima spisateljice Milane Vuković Runjić, stane 15-ak ljudi, naguralo se njih puno više od petnaest, kako bi prisustvovali promociji zbirke šaljivih priča Gore ne može, izvedenih na stand up comedy nastupima, inače prvog takvog žanra u Hrvatskoj, autorice Marijane Perinić.

Našli su se tu brojni uzvanici među kojima su bili i pisac-putopisac Hrvoje Šalković sa svojom dragom, HTV novinarkom Lamijom Alečković, došao je i pustolov Davor Rostuhar, a svojom je pojavom ovu promociju uveličala i hrvatska manekenka Petra Friganović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga Gore ne može je nastala na radionici u Centru za kreativno pisanje za koji je zaslužna Sanja Vučković, a koju je vodila spisateljica Milana Vuković Runjić.

Ovom prilikom održala se i promocija drugog i besplatnog broja književnog časopisa Sajam taštine koji uređuje Milana Vuković Runjić, a u kojem su objavljene priče nekih od polaznica radionice Kreativnog pisanja, među kojim je i autorica knjige Gore ne može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča Marijane Perinić započela je 2005. godine kada je prvi put došla na jedan od stand up comedy nastupa. 2007. godine Marijana se i sama popela na stage, a 2010. krenula na radionicu kreativnog pisanja pod dirigentskom palicom Milane Vuković Runjić. 'Nuspojava' svega toga zajedno je ova zbirka šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa, čija se promocija održala u vrućoj i sparnoj zagrebačkoj noći.

''Talent žena u Centru za kreativno pisanje me zaprepastio u pravom smislu riječi. U meni se probudio nakladnički gen, a prvi plod je knjiga ove seksi plavuše, puna spontane vulgarnosti koja mi je zapela za oko, a moramo priznati da zaista zapinje za oko. Marijana je jedna od mnogih nadarenih žena iz Kluba kreativnih žena''', rekla je za net.hr druga seksi plavuša - Milana Vuković Runjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A drugi broj časopisa Sajam taštine, koji se dijeli besplatno i za koji pišu eminentni intelektualci, između ostalog sadrži i priče drugih polaznica Centra za kreativno pisanje.

Marijana je, kako i priliči jednom ovakvom događanju i Vanity Fair Partyju, održala i stand-up nastup, za vrijeme kojeg je sve prisutne nasmijala do suza. Bilo je govora o penisima, nogometu, vjenčanjima, single ženama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naravno da me nasmijala. Marijana je genijalka!', komentirao je Hrvoje Šalković.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo