FOTO: / Otkrivena tajna ovaca iz istarskih Bala

28.4.2010.
17:32
VOYO logo

Tajna tri ovaca, zapravo panela raznih boja u obliku ovaca, koje vas nepomično gledaju i nose na sebi brojeve, konačno je razotkrivena. Riječ je o umjetničkoj instalaciji Željka Burića iz pulskog studija Fabrika.

''Riječ je o umjetničkoj instalaciji, a ovce su hommage Balama, pitoresknom mjestu koje volim, a koje su nekada bile prijestolnica ovaca'', pojasnio je autor za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što predstavljaju brojevi na ovcama i imaju li kakvo značenje Burić je rekao kako su se brojevi 75, 08, 07 nalazili na bolidima argentinskog legendarnog vozača Juana Manuela Fagija koji je Formulu 1 vozio 50-ih godina proteklog stoljeća. Željku je cilj ukupno postaviti još dvadesetak ovaca jer je riječ je o pokretnoj instalaciji, u kojoj će se "ovce" razmještati.

Prvobitna namjera je bila postaviti ih uz Istarski ipsilon, ali upravo zbog svoje posebnosti odvlače pažnju vozača, pa su zbog sigurnosti u prometu ipak postavljene na manje frekventnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smisao je, pojašnjava Burić, da se negdje nešto vidi, odnosno oplemeni prostor, a otkako su postavljene, izazvale su buru znatiželje i reakcija, što autor smatra pozitivnim, prenosi Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo