FOTO: / Nogomet od sada i za siromašne

25.3.2010.
14:31
VOYO logo

Inspirirani tom činjenicom i u želji da makar nekako pomognu, dizajneri iz studija Unplug design osmislili su igračku; nogometnu loptu, koja je jeftina, jednostavna, dostupna i ekološki ''osviještena".

Nogometna lopta, proizvod koji zasigurno ne biste percipirali kao luksuz, već lako dostupnu svakodnevnu pojavu našeg vremena, u zemljama kao što su Tanzanija, Somalija, Kongo, Ruanda ili Burundi ipak je prava rijetkost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnja djeca, koja se igraju bosonoga, za igru koriste smotuljke od papira, plastičnih vreća ili bilo kakvih elemenata koji se povezivanjem komprimiraju u improvizaciju lopte. Južnokorejski dizajneri stoga su za afričku djecu osmislili reinterpretaciju lopte Dream ball, koja nastaje kao postprodukt pakiranja humanitarne pomoći, koja se svakodnevno doprema u siromašne države.

„Humanitarni korisni proizvodi UN-a i Crvenog križa svakodnevno se predaju ugroženima u siromašnim afričkim državama. Upravo ti paketi neko vrijeme uzrokuju trenutačno zaboravljanje gladi ili pothlađenosti, ali što je s djecom?", zapitali su se korejski dizajneri i poželjeli napraviti poklon i za djecu. Tako je nastao Dream ball.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o njiihovom zanimljivom i humanitarnom projektu pročitajte na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo