FOTO: / Mladi kreativci pokazali što znaju i mogu!

Nakon trodnevnog trčkaranja po Kutini i hvatanju savršenog trenutka kroz okular fotoaparata, 1. Foto dani mladih došli su i do svog kraja.

3.5.2011.
11:42
VOYO logo

Nakon dolaska u Kutinu sudionici su se smjestili u hotel te dobili vremena za međusobno upoznavanje i pripremanje za natjecateljski dio Foto dana mladih.

Idući dan rano ujutro cijela ekipa krenula je put Lonjskog polja uz stručno vodstvo Dragutina Pasarića na radionicu prirodne baštine. Vozeći se čamcima po Lonjskom polju i šetajući okolnim šumama, fotografi i modeli morali su se boriti za najbolju fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTO DANI MLADIH from Lumiere media on Vimeo.

Popodne je bilo rezervirano za fotografiranje kulturne baštine grada Kutine koju je sudionicima zanimljivim pričama približio povjesničar umjetnosti, Mladen Mitar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji dan Foto dana fotografi su obrađivali nastale fotografije a u prostorijama hotela a organizirano je i dvosatno predavanje akademskog snimatelja Almmira Fakića koji je ujedno bio i član žirija Foto dana mladih. Nakon predavanja tročlani žiri u sastavu -akademski snimatelj Almmir Fakić, povjesničar umjetnosti Mladen Mitar te renomirani novinar Nikola Blažeković - proglasio je pobjednike u kategoriji prirodne i kulturne baštine.

Pobjednicima Jeleni Matasović i Mateu Smolić-Ročak nagrade i plakete uručili su gradonačelnik Kutine, Davor Žmegač te državni tajnik Ministarstva turizma RH, Željko Lenart dok su ostalim sudionicima Foto dana mladih uručena priznanja i poklon-paketi TZ Kutina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lumiere media, kao glavni organizator projekta najavljuje nove Foto dane mladih na jesen ove godine na nekoj drugoj turistički manje poznatoj lokaciji. Jedan od ciljeva je upoznavanje turistički manje poznatih dijelova Hrvatske te stvaranje većeg broja fotografija tih destinacija, no naravno i zbližavanje mladih fotografa i modela, govore nam Lumiere-ovci.

“Jako smo zadovoljni time kako je projekt prošao. Osjećamo se ponosno jer smo ovako nešto uspjeli organizirati. Jako smo zahvalni svima koji su pomogli ostvariti naš san i svima onima koji nas podržavaju i prate naš rad. U svakom slučaju, ovdje nećemo stati. Sljedeći projekti su već u realizaciji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na postignuti rezultat, možemo samo reći - jedva čekamo!

Mlade kreativce možete pratiti putem internet stranice www.lumiere.com.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona