FOTO: / Kod Cuculića - 10 kreativnih godina

Zvijezda domaćeg grafičkog dizajna Vanja Cuculić predstavlja svojih deset kreativnih godina izložbom Kod Cuculića u Malom salonu u Rijeci.

4.6.2010.
13:34
VOYO logo

Zvijezda domaćeg grafičkog dizajna i dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih kreativnih nagrada, uključujući i prestižnu svjetsku dizajnersku nagradu RED DOT dvije godine zaredom, Vanja Cuculić predstavlja svojih 10 kreativnih godina na području grafičkog dizajna velikom izložbom u riječkom Malom salonu.

U organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci na izložbi simbolična naziva KOD CUCULIĆA predstavlja se stotinjak uradaka koji po 'odjelima' predstavljaju različita i specifična područja dizajnerova djelovanja - od dizajna vizualnih identiteta, preko ambalaža do plakata s posebnim naglaskom na oblikovanje identiteta i postave različitih muzeja, centara za posjetitelje i interpretacijskih ruta. Koncepcija je izložbe takva da posjetitelja uvodi u parafrazirani dizajnerov životni prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba je otvorena do 12. lipnja.

Vanja Cuculić rođen je 1977. godine u Rijeci. Nakon završene gimnazije upisuje Studij dizajna u Zagrebu. Nakon diplome počinje raditi kao dizajner, a ubrzo I kao art direktor u međunarodnoj marketinškoj agenciji BBDO u Zagrebu. 2002. suosniva studio Clinica, a 2005. godine pokreće vlastiti kreativni studio Studio Cuculić. Od 2004. do 2007. radi kao asistent na Studiju dizajna Rahitektonskog fakulteta u Zagrebu. Za svoj kreativni rad Vanja Cuculić je nagrađen brojnim domaćim i međunarodnim nagradama (Magdalena, Red Dot, Eulda, Summit Creative Awards, Zgraf, ...), a radovi su mu publicirani u većini domaćih i međunarodnih renomiranih časopisa za grafički dizajn (Print, Graphis, Novum, Kak, I dr.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo