FOTO: / Kerum i Fani 'umirali' na Splitskom ljetu

Splitski gradonačelnik i njegova draga Fani Horvat sjedili su u prvom redu na svečanom otvorenju 56. Splitskog ljeta.

15.7.2010.
10:40
VOYO logo

Na Prokurativama je uz premijernu izvedbu Verdijeve opere Otello svečano otvoreno 56. Splitsko ljeto.

OtelloGiuseppea Verdija, kojim je otvoren festival, nastao je u koprodukciji Splitskog ljeta, tršćanskog festivala Teatro Verdi i festivala La Coruña.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201007150182004 Otvarajući Splitsko ljeto predsjednik Josipović istaknuo je da je ponosan što je pokrovitelj ovogodišnjega festivala, koji, kako je rekao, niz godina daje ljepotu, umjetnost i kulturu, te je svečanost dobrote i ljubavi.

"Split je prije svega grad kulture i glazbe, te upravo zato nije čudo što se ovaj festival održao toliko godina i svake godine s ambicioznijim programom", rekao je Josipović, dodajući kako je uvjeren da će i ovogodišnje Splitsko ljeto ostati zapamćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazočnima se obratio i ministar kulture Božo Biškupić rekavši kako se Splitsko ljeto više od pola stoljeća kreće uzlaznom putanjom i pridonijelo je da se Split legitimira kao istinsko kulturno središte ovoga dijela Europe.

"Umjetnički profil festivala nastoji baštiniti scenski potencijal antičkih, starokršćanskih, povijesnih i suvremenih djela", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravljajući nazočne splitski gradonačelnik Željko Kerum rekao je da je Splitsko ljeto festival od iznimne nacionalne i međunarodne vrijednosti, a temelji su mu bogatstvo materijalne i nematerijalne baštine.

Otvorenju 56. Splitskog ljeta i premijeri Verdijeve opere Otello nazočili su, među ostalima, i nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić te zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) kontraadmiral Ante Urlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se na Fani vidjelo da teško podnosi ljetne vrućine, Željko Kerum je nešto mirnije sjedio pored nje. Ako je suditi po fotografijama, čini se da se splitski gradonačelnik spreman itekako žrtvovati za ''kulturu.''

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo