FOTO: / Izložio fotografije na potopljenom brodu

Prije četiri dana na otoku Krku je otvorena zaista neobična i jedinstvena izložba podvodnih fotografija.

30.5.2012.
15:11
VOYO logo

Podvodne fotografije su postavljene na potopljenom brodu koji se nalazi na 32 metara dubine, a ronioci će moći zaroniti i pogledati izložbu u organizaciji svih ronilačkih centara koji organiziraju urone na potopljenoj olupini.

Projekt "Pogled u plavo" Marjan Radović započeo je 2010. godine, a nakon niza podvodnih izložbi podvodne fotografije, ovom izložbom odlučio je odati počast hrabrom kapetanu Teodorosu Belesisu, koji je prema starom običaju kako kapetan ostaje zadnji na brodu, naredio svojoj posadi da ga veže za "timun" i potonuo zajedno s brodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod je potonuo 1968. godine, kada se za nevremena razbio o stijene ispred mjesta Šilo na Krku. Peltastis je bio usidren u Crikvenici, no počela je puhati bura, toliko jaka, da ga je odvukla preko cijelog kanala, te razbila o stijene na Šilu. Nije mu bilo pomoći. Mještani ga zovu Grk, jer je plovio pod grčkom zastavom. Danas leži ukopan u muljevito dno na 32 metra dubine. Vrh jarbola vidljiv je već na 7 metara, te se po njemu može lako spustiti do gornje palube, koja je obrasla spužvama, mahovnjacima, mnogočetinašima te algama.

Podvodnom fotografijom autor nastoji hrvatskoj javnosti i skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana te pozvati javnost na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velikog interesa stranih i domaćih ronioca izloba će biti postavljena dva tjedna, odnosno do 9. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo