FOTO: / Golotinjom ženskog tijela protiv snage prirode

14.7.2010.
17:14
VOYO logo

U svom autorskom opusu, kojeg gotovo uvijek prožima minimalizam i jednostavnost, ipak nije striktno usmjeren na jedan fotografski izričaj, već snima portrete, pejzaže, reklamnu fotografiju, zanimljive simetrične uzorke, dokumentarne fotografije i ostale motive.

Njegova posljednja serija fotografija Fallen, kako sam naglašava, formom proučava tragediju i slavlje, istražujući eterični oblik koji lebdi u bezvremenskom pejzažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojim radovima iz ove serije bio je inspiriran djelima i motivima, točnije ženskim portretima, sa slika Pre-Raphaelita, grupe engleskih slikara iz devetnaestog stoljeća. Osoba na Burrowsovim fotografijama talentirana je i graciozna plesačica koja ekspresije pokazuje pokretom i oblikom u elegantnim skokovima.

Fotografije su snimljene na Southern Highlands, regiji fantastičnih pejzaža u Novom južnom Walesu u Australiji. Autor je na mjestu radnje proveo neko vrijeme istražujući i proučavajući landscape te došao do zaključka da bajkoviti krajolik u sebi ima nadrealne kvalitete te mu je postalo iznimno važno fotografije snimiti upravo ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi radovi izazvali su pravu senzaciju kod javnosti, pa su neka od dijela iz ove serije kupile slavne pop zvijezde kao što su Kenye West ili Justin Timberlake, prenosi Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo