Epidemija bijele sljepoće zahvatila Zagreb

Epidemija bijele sljepoće zahvaća svijet, ali onaj pjesnički, onaj uokviren imaginacijom i potpisan imenom portugalskog nobelovca Joséa Saramaga.

12.2.2010.
14:35
VOYO logo

Pripremite se na svijet koji bi nam trebao poslužiti makar samo kao predložak za razmišljanje!

Dogodilo se potpuno bijelo. Najprije, jedan slučaj, koji je nakon pobjeljenja imao svoje ime i prezime i doista se tretirao kao slučaj; onda pet slučajeva i začela se panika. Nakon toga su se dani pretvorili u uzlaznu putanju užasa, a ljudi postajali brojevi, slijepi otpadci koje treba uskladištiti i prepustiti tobožnjoj brizi zajednice, koja će na kraju postati - lagano bijelo umiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li sljepoća crni ili bijeli svijet, je li djelomična smrt ili poluživot, je li bjelilo iz koje se ne vidi ništa fikcija, ili moguća katarza kroz koju moraju proći naše viđene stvari, da bi njihov konačan oblik, tamo negdje u mozgu gdje prebiva naš dio Boga, ili najnašiji Mi, bio istinski?

Epidemija bijele sljepoće zahvaća svijet, ali onaj pjesnički, onaj uokviren imaginacijom i potpisan imenom portugalskog nobelovca Joséa Saramaga, svijet koji bi nam trebao poslužiti makar samo kao predložak za razmišljanje, za istinsko propitivanje sebe, za osudu duhovne sljepoće koje je – na žalost pun ovaj pravi svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usljepljenje predstave koju je po motivima romana Ogled o sljepoći napisala Ana Prolić- Kragić, a režirao Mario Kovač, praizvest će Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život16. veljače u Kazalištu Vidra, s nadom da će publika nakon iste odslijepiti.

Izvedba predstave zakazana je za 22. i 26. travanj u kazalištu Vidra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo