Dubrovnik postao magnet za mnoge europske zemlje!

Sedmo izdanje Libertas Film Festivala održat će se od 11. do 17. travnja i u tom će periodu Dubrovnik učiniti središtem domaćih i europskih filmaša!

5.4.2011.
15:03
VOYO logo

Festivalski filmski program uključuje šest službenih programa: europske kandidate za nagradu Oscar, fokus slovačkog filma, program Master, kratke naslove iz kosovske i švicarske kinematografije, kao i presjek aktualnog hrvatskog kratkog filma!

Pored filmskog programa, Dubrovnik će kroz tjedan dana i postati edukativni centar za raznorazne grane filmske umjetnosti: festival uključuje čak četiri filmske radionice, kao i jednodnevni regionalni filmski forum!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filmski program

Filmski program LFF-a uključuje mnoštvo filmova različitih zemalja diljem Europe. Glavni program obuhvaća sedam aktualnih europskih filmskih naslova, kandidata za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film: slovački film 'Granica' Jaroslava Vojteka, albanski 'Istok, zapad, istok: završni sprint' Gjergja Xhuvanija, austrijski 'La pivellina' autorskog dvojca Tizze Covi i Rainera Frimmela, švedski 'Moj brat Simon' Andreasa Öhmana, portugalski 'Umrijeti kao muškarac' u režiji Joãoa Pedra Rodriguesa kao i aktualnog dobitnika Oscara – danski film 'U boljem svijetu' renomirane autorice Susanne Bier. Isti program uključuje i domaćeg predstavnika – riječ je o sjajnoj ratnoj drami 'Crnci' u režiji autorskog dvojca Gorana Devića i Zvonimira Jurića!

Program Fokus Slovačka donosi četiri naslova suvremene slovačke kinematografije po izboru Slovačkog filmskog instituta: 'Slijepe ljubavi' redatelja Juraja Lehotskýja, film 'Spokoj u duši' Vladimíra Balkoa, 'Lisice' redateljice Mire Fornay te već spomenuti film 'Granica' redatelja Jaroslava Vojteka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska VS. Kosovo

Program kratkog filma uključuje dviju potpuno različite kinematografije, nacije i kulture - Švicarsku i Kosovo.

Iz Švicarske stiže deset raznovrsnih igranih i animiranih uradaka sa međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog filma Winterthur, među kojima i kratki film 'Na liniji', najuspješniji švicarski kratki film u posljednjih deset godina koji je 2009. bio nominiran za nagradu Oscar. Program s Kosova pak uključuje šest kratkih filmova po izboru Samira Karahode, direktora kratkog filma s kosovskog Dokufesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored spomenutih, LFF ove godine uključuje i odabir najboljih domaćih uradaka kratkog metra. Po izboru festivalskog selektora kratkog programa Vanje Vascarca, prikazujemo deset aktualnih hrvatskih kratkih filmova!

Radionice

Uz filmski program, festival ove godine uključuje i četiri filmske radionice kao i prvi regionalni filmski Forum koji će okupiti niz filmskih profesionalaca iz Hrvatske i svijeta, a uključit će diskusije o aktualnim problemima i temama filmske industrije. Forum će se održati u subotu 16. travnja od 11 do 18h u hotelu Valamar Lacroma, a neke od spomenutih tema biti će: digitalizacija art kina u regiji, promocija europskog i nezavisnog filma u regiji, svjetska animacija u kratkoj formi te koprodukcije u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan festivalski filmski program bit će prikazan u kinu Sloboda, Valamar Lacroma „kinu“ i Visia kinu, a ulaz na sve projekcije kao i na Forum je besplatan!

Prethodni članci:

arti-201103290411006 arti-201103140761006 arti-201103240462006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo