Dubrovčani opet prikupljaju potpise, ovaj put zbog Linđa

Amateri, članovi Folklornog ansambla Linđo od ponedjeljka, 21. lipnja, organiziraju potpisivanje peticije za podršku Mihu Kalauzu u izboru za ravnatelja Linđa.

23.6.2010.
13:56
VOYO logo

Naime, amateri, članovi folklornog ansambla Linđo svoju su potporu odlučili dati kandidatu za ravnatelja Linđa, Mihu Kalauzu, a nakon što je Stručno vijeće Folklornog ansambla Linđo na čelu sa Sulejmanom Muratovićem, osnivačem ansambla, jednoglasno podržalo kandidata Kalauza. Odluka stručnog vijeća bazirala se na programima o budućem četverogodišnjem radu ansambla kojeg su kandidati za ravnatelja bili dužni dostaviti prema javnom natječaju koji je objavljen u Narodnim novinama br. 50 od 23. travnja 2010. godine.

Upravno vijeće u sastavu Goran Vuković (HNS), predsjednik, Irena Labaš (SDP), član te Zdravko Rajević, član vijeća i predstavnik zaposlenika, su sa dva glasa protiv (Vuković i Labaš) te jednim za Kalauza (Rajević) odlučili potpuno ignorirati glas Stručnog vijeća i struke, te su za novu ravnateljicu izabrali Dubravku Arkulin Sarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je dobio jednoglasnu podršku zaposlenika i Stručnog vijeća, Miho Kalauz je svojoj kandidaturi priložio i elaborat na 25 stranica o narednom četverogodišnjem radu F.A. Linđo, dok je njegova protukandidatkinja sve to sažela na jednu stranicu, što očito nije predstavljalo prepreku njenom imenovanju.

"Prema članku 17. Statuta Folklornog ansambla Linđo, izvođački sastav, pripremni sastav te stručna služba su Ustrojbeni sastav Linđa te su samim time i legitimni dio Linđa, stoga još jednom apeliramo da se uvaži naša podrška kandidatu Mihu Kalauzu!", piše u dopisu amatera, članova Folklornog ansambla Linđo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti i kako je u ovih 45 godina Linđo postao svjetski poznati ansambl u kojem su odgojene generacije Dubrovčana.

Peticija će se moći potpisati od ponedjeljka 21. lipnja do ponedjeljka 05. srpnja na sljedećim mjestima - Caffe bar Galerija u starom gradu, Caffe bar Tramvaj u Gružu, Caffe bar Kiss u Mokošici, te na posebnim punktovima na Pilama i ispred trgovačkog centra Tommy u Gružu. Punkt na Pilama i ispred trgovačkog centra Tommy će biti postavljen svakim danom osim nedjelje od 10 - 14 sati, te od 18 - 20. Mjesta na kojima će se potpisivati peticija će biti obilježena plakatom.

Osim u Dubrovniku, peticija će se potpisivati i u Zagrebu, gdje živi solidan broj Dubrovčana i nekadašnjih članova Linđa, a kojima je on i dalje u srcu. Već prvog dana potpisivanja, unatoč potopu u Dubrovniku, broj prikupljenih potpisa ugodno je iznenadio i same organizatore. Nakon prikupljenih potpisa, peticija će biti dostavljena gradonačelniku Andri Vlahušiću, predsjednici gradskog vijeća Olgi Muratti i ponaosob svakom gradskom vijećniku.

U Dubrovniku, gradu kamena, svjetlosti, umjetnosti, povijesti, harmonije, tradicije i ljepote, već 45 godina uspješno djeluje Folklorni ansambl Linđo. Kroz 45 godina u Linđu su se smjenjivale brojne generacije plesača i glazbenika, u Linđu su se rađala prijateljstva koja su i nakon izvođačkih dana ostajala nerazdvojna. Zbog svega toga, Linđo je danas važan i nezaobilazan dio Dubrovnika, Linđo je simbol grada Dubrovnika, Linđo je, slobodno se to može reći, dobri duh Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početaka djelovanja politici nije bilo mjesta u vođenju Ansambla. Počevši od Sulejmana Muratovića koji je Linđo i osnovao pa sve do pokojnog Mirsa Omerčahića. Političari i vlasti se nikada nisu uplitali u vođenje Ansambla, pa je tako Linđo ostao jedna od rijetkih apolitičnih gradskih institucija.

Mi dolje potpisani tražimo da tako bude i ubuduće, i da na čelu Ansambla ostane Miho Kalauz - čovjek, pravnik i glazbenik koji već godinama predano radi za dobrobit Linđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike
Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona