Nakon zatvora postigao uspješnu glumačku karijeru

Sinoć je u Ljetnom kinu Tuškanac na Fantastic Zagrebu prikazan švedski film Laka lova (Snabba cash), koji se bavi visokim stockholmskim društvom i svijetom 'jugoslavenske' mafije.

6.7.2012.
11:03
VOYO logo

Laku lovu je režirao Daniel Espinosa, po romanu Jensa Lapidusa, odvjetnika koji je u Švedskoj branio brojne kriminalce. Njegov je bestseller prodan u milijun primjeraka u 25 zemalja, a film je samo u prvom vikendu prikazivanja pogledalo više od 100.000 gledatelja.

Film prati tri glavna lika: Johana Westlunda, uzornog studenta ekonomije, koji se pretvara da je financijski uspješan kako bi se mogao kretati u stockholmskom visokom društvu. Nakon što upozna Sophie, djevojku iz dobrostojeće obitelji, ulazi u svijet organiziranog kriminala. Jorge, pak, bježi od policije i 'jugoslavenske' mafije, a njegov je plan uvesti golemu količinu kokaina i nestati zauvijek. Jorgea pak traži plaćeni ubojica Mrado, čiji život doživljava zaokret kad je prisiljen brinuti se o svojoj kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri i pol godine zbog pljačke banke

Lik plaćenog ubojice Mrada igra Dragomir Mršić, čovjek koji je nakon kriminalne 'karijere' i potom bavljenja sportom, završio u glumačkim vodama. Naime, od mršavih informacija koje se mogu naći o ovom glumcu, postoji bilješka da je odležao tri i pol godine u zatvoru zbog pljačke banke.

"Da, sudjelovao sam u pljački banke, bio sam u zatvoru tri i pol godine", potvrđuje Mršić u kratkom telefonskom razgovoru za Danas.hr. Rođen je u Prijedoru 1969. godine, a s obitelji se u Švedsku preselio 1971. godine. Nakon kriminalne 'karijere' i zatvora u 90-ima, počeo se baviti sportom - točnije, kick boxingom, bio je i trener, a prije deset godina počeo se baviti glumom. U posljednje četiri godine ima sve više angažmana, glumio je u nama poznatoj seriji Wallander, a za ulogu u Lakoj lovi dobio je i specijalno priznanje žirija filmskog festivala u Ghentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedbenik Millenium trilogije

Mršić je nedavno završio snimanje drugog nastavka Lake love, a uskoro bi trebao početi snimanje trećeg nastavka. Prvi je dio trilogije pobrao pohvalne kritike, a očekuje se i snimanje hollywoodske verzije. Zbog svega toga na Laku lovu se gleda kao na konkurenta, ili barem sljedbenika, trilogiji Millenium Stiega Larssona.

Na pitanje je li u Švedskoj i danas stanje onakvo kakvim ga prikazuje film, barem što se mafije tiče, Mršić odgovara: "Prije 15 godina je bilo možda tako, ali sad nije. Mislim da film bolje pokazuje kakvi su Šveđani i to visoko društvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li ikad napisati biografiju, s obzirom na svoj ne baš tipični životni put, kaže: "Pitali su me da pišem knjige, ali hoću da mi djeca porastu i razumiju bolje svijet, a ne da misle da je to cool, to (kriminal) nije život za nikoga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo