'Dijete koje odgajam i koje volim nije imalo sreće'

27.2.2011.
16:36
VOYO logo

Ovogodišnji ZagrebDox otvorit će projekcija filma IrokezMatije Vukšića koji progovara o životnom putu našeg slavnog boksača, a na premijeri će biti i glavni protagonist filma.

Premda se čini da se o Željku Mavroviću već sve zna, kako o njegovoj boksačkoj karijeri tako i o karijeri najistaknutijeg domaćeg predstavnika ekološke poljoprivrede, dokumentarac otkriva i jedan dio njegovog života dosad nepoznat javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film otkriva dio njegove obiteljske intime koji se na neugodan način uklapa u tezu s početka filma da mu se život često događao u ekstremnim porcijama. Mavrovićeva kći Arijana živi s teškim posljedicama meningitisa, što je zadalo mnoge bolne trenutke Mavroviću i njegovoj ženi Jeleni.

'Tokom ovih zadnjih godina za ništa neću naglasiti da me toliko značajno rastužilo osim da dijete, koje odgajam i koje volim, nije imalo sreće. Često sam znao plakati s tim djetetom. S dvije godine bila je potpuno normalno dijete, ali dogodila joj se upala mozga. U roku od par sati od prekrasnog djeteta, koje ima sve mogućnosti i svu sreću svijeta ispred sebe, pala je u komu i petnaestak dana se nije izvlačila iz nje. Nakon toga smo tri godine radili s njom, pokazivala je neki napredak, ali u jednom trenutku kao da je odbacila sve vrste terapija... Jelena i ja smo se puno puta oprostili od Arijane...', rekao je Željko Mavrović za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U filmu smo kratko i jasno rekli kako to doživljavamo i kako se s time nosimo, a i nakon filma nisam tu temu spreman rastezati u medijima, na okruglim stolovima niti od toga napraviti crnu kroniku. Smatram da te male duše koje nisu predisponirane biti zdrave, daju svojim roditeljima velik zadatak. Roditelji nikada, ali nikada ne bi upoznali sebe ni svoj međusobni odnos da im u životu ne dođe takvo dijete', otkrio je Željko.

ZagrebDox ove godine uključuje 150 dokumentaraca aktualne svjetske i domaće dokumentarne produkcije te dovodi niz renomiranih filmskih imena koji ce pohoditi festival - Zagreb će se tako u narednih osam dana preobraziti u značajno dokumentarističko središte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekcije se održavaju svakodnevno od 13 sati pa sve do 23 sata, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Movieplexa od 11 do 23 sata. Sve projekcije u dvorani broj 2 su besplatne uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica.

Vezani članci:

arti-201102230337006 arti-201102210485006 arti-201101280493006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo