Dane hrvatskog filma otvara čak šest premijera

Započinju 20. Dani hrvatskog filma na kojima ćete uživati u 115 filmskih poslastica. Na samom otvorenju, 4. travnja moći ćete pogledati šest premijernih naslova.

31.3.2011.
16:38
VOYO logo

Na otvorenju koje će se održati 4. travnja u 20.30 sati premijerno će se prikazati „Smooth Criminal“, „ Cvijet bitke“, „Neanderthal Story“, „Mezanin“, „POW´s POV“ te „Zaljubljena u život“ .

Selektor igranih filmova prošlogodišnjih 19. Dana, Ivan Salaj ove nam godine dolazi s kratkim namjenski filmom, „Neanderthal story“, koji je ujedno i uvodni eksponat postava u Muzeju Krapinskog pračovjeka Hušnjakovo u Krapini, a kojega je u godini dana posjetilo gotovo 200 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Cvijet bitke“, animirani film Simona Bogojevića Naratha dat će prikaz maglovitog podzemnog svijeta arkadijskog ugođaja u kojem obitavaju neobični likovi: Opsjenar, Građanski entitet, Drveni lutak i šutljivi, ali opasni Mačevaoci. Njihovi misteriozni doživljaji alegorija su odnosa između izumrle tradicije europskog borbenog mačevanja i doktrine pragmatičnog političkog djelovanja.

Naša dva svjetski poznata čelista Luka Šulić i Stjepan Hauser u glazbenom spotu „Smooth Criminal“ glazbom, odnosno sviranjem violončela, rješavaju svoje međusobne nesuglasice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Matanić ove godine donosi treću priču omnibusa 6/6, igrani film „Mezanin“, smještenu u otuđeni velegrad. U njemu vladaju nemilosrdna pravila korporacijskog društva gdje djevojka pristaje biti svedena na ljudsko meso jer je to jedini mogući ulaz u igru preživljavanja.

„Zaljubljena u život“ dokumentarni je film Antonie Dubravke Carnerud, priča koja nas vodi kroz osamdeset godina života jedne iznimne osobe i njenog grada. Rođena Zagrepčanka s Kanala, dramska glumica Slavica Fila-Kaurić, legenda je hrvatske televizijske povijesti, a dječji program ‘Mendo i Slavica’ ostao je do danas najgledaniji program Hrvatske televizije svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i premijerna projekcija filma „POW's POV“. U eksperimentalnom uratku redatelja Gorana Trbuljaka, riječ je o engleskoj filmskoj kratici uobičajenoj i u našoj filmskoj praksi, koja sugerira da je ono sve što ćemo vidjeti u filmu zapravo subjektivni pogled nekog ratnog zatvorenika kroz mali kvadratičasti otvor nalik na prozor.

Zlatni Oktavijan Vatroslavu Mimici

Tom prigodom Vatroslavu Mimici bit će uručen Zlatni Oktavijan DHFK-a za životno djelo. Također bit će prikazan odabir premijernih naslova koji su uvršteni u program konkurencije 20. Dana hrvatskog filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica ceremonije otvaranja festivala ove je godine jedna jedina, šarmantna Ivanka Mazurkijević.

Nakon otvorenja za sve ljubitelje dobrog zvuka u Klubu SC održat će se koncert Cinkuša , s početkom u 22 sata. Ulaz slobodan!!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201103170458006 arti-201103170458006 arti-201103310026006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo