Kjubrikov Napoleon u režiji Spilberga

Nikada realizovan film postaje serija

7.3.2013.
11:51
VOYO logo

Stenli Kjubrik je godinama istraživao život najpoznatijeg francuskog vladara, ali film radnog naziva ''Napoleon'' nikad nije snimio, pa je njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Stiven Spilberg odlučio da umesto filma, po njegovim idejama, snimi seriju.

- Već neko vreme radim na Kjubrikoviom scenariju, koga je on napisao 1961. godine, da bih ga pretvorio u mini seriju o životu Napoleona - izjavio je Spilberg, a prenosi Hafington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nemoguće je da vam opišem šta ću da uradim. Samo ću reći da očekujem da snimim najbolji film ikada - napisao je legendarni reditelj Steli Kjubrik 1971. godine u pismu upućenom filmskim studijima koji su odbili njegov projekat.

„Napoleon“ je trebalo da bude istorijski ep neviđenih razmera, koji će dočarati izbudljivu sudbinu jednog od najznačajnijih Francuza svih vremena. Kao glavni glumci pominjani su Oskar Verner i Odri Hepbern, ali se od snimanja na kraju ipak odustalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek sada stižu bolja vremena za „najbolji film ikada“, ako je verovati veteranu Stivenu Spilbergu, koji sa Kjubrikovim potomcima pregovara o snimanju mini serije „Napoleon“.

U razgovoru za francuske medije, Spilberg je najavio da već neko vreme razvija Kjubrikov scenario, ali ne za bioskopsko platno već za male ekrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To neće biti prvi put da Spilberg nastavlja tako gde je Kjubrik stao, jer je mlađi reditelj i ranije dovršavao i ekranizovao neke Kjubrikove projekte. Osim toga, u saradnji sa Tomom Henksom već je potpisao uspešne serije u televizijskoj produkciji HBO mreže.

Slavni reditelj nije želeo da otkrije kada će početi snimanje, kao ni koga bi želeo da vidi u ulozi Napoleona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo