'Cirkus Columbia' otvara Sarajevo Film Festival

Sve je spremno za početak 16. Sarajevo Film Festivala koji će do 31. srpnja bosansku metropolu pretvoriti u središte filmske umjetnosti i odlične zabave.

23.7.2010.
16:04
VOYO logo

Ovogodišnji 16. Sarajevo film festival otvara se 23. srpnja svjetskom premijerom filma "Cirkus Columbia" redatelja Danisa Tanovića.

Svečanost otvaranja Festivala pratit će i dodjela počasnog priznanja Sarajevo film festivala - Srce Sarajeva direktoru Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu Dieteru Kosslicku. Ova nagrada dodjeljuje se za izuzetan doprinos afirmaciji filmske umjetnosti u jugoistočnoj Europi te za kontinuiranu podršku razvoju Sarajevo film festivala i njegovih programa, osobito Sarajevo Talent Campusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine SFF pohodit će preko 1100 gostiju, između ostalih i Morgan Freeman, Bruno Dumont, Juan José Campanella, Gemma Jones, Semih Kaplanoglu, Gaspar Noé, DieteraKosslick, Hans Petter Moland, Cristie Puiu, Florin Serban...

Na sedam festivalskih lokacija bit će prikazano ukupno 210 filmova: domaće, regionalne i svjetske produkcije. Mnogi od njih upravo će u Sarajevu doživjeti premijernu izvedbu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festivalski trg, kao i prethodnih godina, bit će najfrekventnija festivalska lokacija na kojoj će se organizirati brojni programi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo