Play ponuda

Cane: Pogledaj ko ti svira za Novu godinu!

shimmer fallback

Rokenrol nije dobio podršku koju je očekivao posle 5. oktobra

6.1.2014.
16:59
Play ponuda

Jedan od najautentičnijih ljudi na srpskoj rokenrol sceni Zoran Kostić Cane "Partibrejkers" u intervjuu listu "Danas" otkriva da li je "pobeđen" stih "Nećemo da pobedi narodna muzika" koji je pre 22 godine otpevao sa Giletom iz Električnog orgazma i Milanom Mladenovićem u projektu Rimtutituki.

"Narod uvek pobedi na kraju. Ovo je zemlja narodne muzike, ali opet ima određene populacije korova koji ima lep cvet i od koga može da se pravi lek. To smo mi. Razmnožili smo se iz generacije u generaciju. Uvek težiš ka nekom idealu, da bude bolje, ali činjenica je da je ovo seljadija! Pogledaj ko ti svira za Novu godinu. Naše je da budemo svedoci svega toga i da budemo još jači, da budemo pri sebi, svesni svega toga i da se nasmejemo svemu tome", rekao je Cane.

On dodaje da se rokenrol, koji je predstavljao svojevrsnu kontrakulturu devedesetih, nije rasplinuo posle 5. oktobra, već da nije dobio podršku koju je očekivao.

"Rokenrol je bio žrtva svoje iluzije, ali postajemo sve jači. Svi ti udarci, otrovi, ako nismo posrnuli, kod nas prave veći imunitet prema glupostima, otpor prema lažima, manipulaciji, prema zlim mašinama. Naoštrene su gitare, pojačana su pojačala, stanje gotovosti je na nivou crvenih lampica. Ne mislimo više o nama toliko koliko o pokolenjima, ali ovi što dolaze, mislim frka je, omladina nam se prokulovila. To je sad sve izmešano - i rokenrol i tri prsta. Omladini ništa nije jasno, ne razmišlja svojom glavom od tih ludačkih kutija, sole im glavu neki blogeri pod pseudonimima, kukavice, cave. A truju non-stop, mozak u rezervatu živi. Glupost oštećuje mlade duše".

Cane u intervjuu otkriva i jednu zanimljivost - bio je pozvan da učestvuje u rijalitiju!

"Zvao me je XY. A kod njega, u njegovoj baraci od studija snimali smo 1992. godine 'Mir brate mir'. Ironija sudbine. Samo što XY tada nije bio TV magnat nego debeljko u Sirogojno džemperu i vojnim pantalonama. Kada me je zvao u rijaliti šou rekao sam mu: 'Što me ranije nisi zvao da ti kažem da ne radiš to što si uradio, a on kaže: 'Pa nisam ja za sve kriv'".

Play ponuda
Play ponuda