Play ponuda

Budućnost je blizu, nije tako daleko!

shimmer fallback

Preskačemo sadašnjost, prošlost ne želimo, što nam preostaje? Navučeni ste na ratne igrice, imate dva avatara koja mijenjate, bolujete od nesanice...

4.4.2011.
13:35
Play ponuda

Nova predstava Irene Čurik i Teatra &TD istražuje moguću budućnost temeljenu na relevantnim, znanstvenim istraživanjima koja u najvećoj mjeri naručuju i financiraju marketinški stručnjaci koje zanima kakvi će potrošači biti današnja djeca, kao i poslodavci koji žele istražiti potencijal buduće radne snage. Stoga je naša budućnost konstruirana na novim zanimanjima. Stoga su naši identiteti određeni tim zanimanjima (pa i nije budućnost toliko drugačija?).

Stoga je naša slika mogućeg vrlog svijeta bazirana na nedostacima i predrasudama današnjice.

''Ti si navučena na ratne igrice, imaš dva avatara koja mijenjaš, jednog koji predstavlja tvoj super-ego i jednog koji je Rus što znači da imaš problema sa samoafirmacijom i da si nostalgična, sklona depresiji i opterećena svojom pozicijom. Ne znaš tko si i ne znaš kako da se uklopiš. Imaš 500 virtualnih prijatelja od kojih redovno komuniciraš s dvoje, jednim građaninom-znanstvenikom koji boluje od agorafobije i jednom bakom koja ti šalje slike svojih štenaca, jer si ti jedina koja se raspekmezi svaki put kad ih ugleda. Baka to zna, jer svitaš. U 3 ujutro.

Boluješ od nesanice i nikad se nisi formalno školovala, jer te hologramski učitelj nije razumio. Svoj novac koji zarađuješ igrajući igrice za Kineze, što ne radiš jer moraš, već jer voliš, trošiš na antikvitete primitivne tehnologije, kojima si zakrčila stan i sad se u njemu osjećaš kao još veći stranac, nego na internetu'', objasnila je sama redateljica svoju najnoviji projekt.

Premijera je zakazana za 7. travanj u 20 sati u velikoj dvorani Teatra &TD. Slijede izvedbe 8., 9. i 10. travnja u isto vrijeme.

Ljudi iz budućnosti su: Lada Bonacci, Nataša Dangubić, Ante Perković, Vladimir Tintor.

Play ponuda
Play ponuda