BUĐENJE ZMAJA: / Zmaj Murin zapalit će Rogoznicu!

Image
Foto: turistička zajednica

Manifestacija Buđenje Zmaja, jedinstveno je uprizorenje antičke legende o jezeru Zmajevo oko u Rogoznici, autorsko djelo Borisa Bučevića, a oni koji se nađu duž rogozničke rive u subotu 11.

10.7.2015.
14:56
turistička zajednica
VOYO logo

Kroz pet prizora koji će se odigrati na pet različitih lokacija u Rogoznici, gdje će i gledatelji biti sudionici igrokaza, uprizorit će se priča o istinskoj ljubavi koja preobražava svijet. To je priča o hrabrosti, ljubavi, odanosti i pobjedi dobra nad zlim - dvoboja između Zmaja Murina i heroja Aristolesa.

Gledatelji će imat priliku doživjeti bajkoviti svijet zmajeva, čarobnjaka, vitezova i djeva, te postati dio legende o nastanku veličanstvenog rogozničkog jezera Zmajevo oko, simbola vječne i istinske ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom jedinstvenom manifestacijom, koja se ove godine održava prvi put, želi se oživjeti i sačuvati legenda o nastanku jezera Zmajevo oko, koja predstavlja kulturno-povijesno nasljeđe Rogoznice, sa konačnim ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog proizvoda za područje Rogoznice i Šibensko-kninske županije.

U produkciji će, uz organizatora i nositelja projekta Orange produkciju, sudjelovati profesionalni plesači plesne škole Amber iz Splita i Rogoznice, artisti, žongleri, profesionalni glumci i glumice kao i amaterske skupine Artorius i KUD Podstrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SINOPSIS, Buđenje Zmaja, 07.07.2015. u Rogoznici

20.30. Okupljanje kolone ispred caffea „Starac“ 21.00. Odigravanje 1 scene „ Susret Here i Posejdona na obalama Rogoznice“ - na plaži ispred marine Frapa 21.20. Polazak kolone prema marini Frapa 21.30. Odigravanje 2 scene, „Biranje nevjeste“ u marini Frapa (amfiteatar). 21.50. Odlazak kolone na jezero „Zmajevo oko“ 22.00. Odigravanje 3 scene „ Buđenje zmaja“ 22.25. Polazak kolone prema Novoj rivi. 22.45. Odigravanje 4 scene „ Slavlje u čast nevjeste Ise“ 23.20. Odlazak kolone na Staru rivu. 23.35. Odigravanje 5 scene „ Borba zmaja i Aristolesa“ 24.00. Završava priča „Buđenje zmaja“ i započima fešta. 02.00. Odlazak u marinu Frapa na 'after party'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve dodatne informacije i pitanja možete nas kontaktirati na e-mail ili mobitel 098-1944-890 (Boris Bučević, Orange Produkcija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona