Britanska satira, hrvatski mladi film i pun kufer zabave!

Vukovar film festival- festival podunavskih zemalja je započeo. Kino na šlepu oduševit će sve željne dobrog filma i provoda, a tu su i Ružičkina kuća te kino Borovo naselje.

24.8.2010.
17:54
VOYO logo

Dan prije službenog početka, 24. kolovoza na redu je Vukovarsko zagrijavanje - i to zbilja jakim filmskim mamcem. Svi zainteresirani moći će pogledati britansku satiru In the Loop / U banani, smještenu u centar visoke politike u kojoj malo kome ruke ostaju „ čiste“. Nespretna izjava britanskog ministra bit će znak za uzavrele političke strasti a kako se rješavaju problemi negativnog PR-a pogledajte na užarenom šlepu s početkom u 20h.

arti-201008170502006 Za samo otvorenje festivala, 25. kolovoza u 20h, odabrano je mlado domaće filmsko meso. Radi se o kratkom uratku mlade redateljice Sare Hribar, filmu Libertango, s popularnim glumicama Jadrankom Đokić i Natašom Janjić u naslovnim ulogama. Redateljica će prisustvovati projekciji filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah iza Libertanga kreće Odredište nepoznato, film ceste redateljskog dvojca, Ines Šulj i Vjerana Vukašinovića, o kvartovskim mangupima željnih dobrog provoda na moru. Ispred filma publiku će pozdraviti redatelji te glumci iz filma.

Šlep će u srijedu navečer grijati do kasnih večernjih sati. Na programu u 23 sata je rumunjski kratki film Linije dlana / Palmele o povučenoj udovici koja se pokušava nositi s obiteljskim gubitkom. Odmah iza kao cjelovečernji film slijedi francusko- rumunjsko- rusko- talijansko- belgijska koprodukcija redatelja Radua Mihaileanua, film Koncert / Le Concert. U filmu o grupici bivših glazbenika koji dobiju priliku života jednu od uloga tumači Melanie Laurent, poznata kao Shosanna iz Tarantinovih Nemilosrdnih gadova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007130131006 Dokumentarni program Planet partner Zemlja otvara se u Ružičkinoj kući filmom Prosvijetljeni / Living luminaries koji govori o načinu iznalaženja sreće u današnjem svijetu. U 16h je na rasporedu mađarski dokumentarac iz konkurencije o ikoni nogometa, Ferencu Puskasu.

25. kolovoza kreće i Dunavska scenaristička radionica, s pet „nabrijanih“ mladih pisaca i jednako „nabrijanom“ učiteljicom Irenom Krčelić. Kreativno će se pisati u prostoru Ružičkine kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tv market započinje 27. kolovoza, a održava se u kongresnom centru hotela Lav. Razmjena tv sadržaja uskoro može započeti!

Vukovar film festival poziva sve male i velike proizvođače mlijeka i mliječnih proizvoda s područja Istočne Slavonije da u četvrtak, 26. kolovoza u 16 sati, u Ružičkinoj kući, besplatno pogledaju hrvatski dokumentarac Ljudi s mliječnoga puta o proizvođačima sira i vrhnja iz zagrebačke županije te o njihovoj i o budućnosti njihova posla i njihovih proizvoda nakon ulaska RH u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon filma biti će organiziran i okrugli stol s autorima filma.

27. kolovoza zakazan je i okrugli stol na temu stereotipizacije filmova u odnosu na zemlju podrijetla. Održat će se u Hrvatskom domu Vukovar a sudjelovat će filmaši - gosti festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji festival nudi raznovrstan zabavni program. Svakog dana dj program pod nazivom Bućkanje uveseljavat će sve posjetitelje. U večeri otvaranja „đuskat“ će se na terasi hotela Lav. Fetsival će zatvoriti koncert splitskih genijalaca TBF-a 29. kolovoza na vukovarskom trgu Republike Hrvatske s početkom u 21.30.

Prethodni članci:

arti-201008170502006 arti-201007130131006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo