Arsen Dedić: Izabela je bila lijepa i neodoljiva

Poznata zagrebačka slikarica Izabela Šimunović izgubila je bitku sa zloćudnom bolesti. Ta je vijest šokirala njezine prijatelje i suradnike, koji su bili uz nju do samoga kraja.

30.3.2010.
13:47
VOYO logo

arti-201003300197006Iako su svi vjerovali da će pobijediti zloćudnu bolest, slikarica Izabela Šimunović u 39. godini života izgubila je borbu. Nakon dugih šest godina, kada joj je dijagnosticiran tumor lijevog sinusa, Izabela se svim silama trudila održati na životu.

Upravo zbog njezine velike ljubavi prema životu, prijatelji i kolege bili su šokirani tužnom viješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izabela je bila divna osoba i izvrsna slikarica. Ja sam nastupio na koncertu u Kerempuhu zajedno sa Severinom, Petrom Grašom u čast njoj. Bila je sjajna persona. Viđao sam je punih deset godina, svakodnevno u Amadeu, i bilo mi je uvijek drago sresti je. Bila je lijepa i neodoljiva, ali, nažalost, nije imala sreće sa zdravljem. Neizmjerno mi je žao što je otišla", rekao nam je Arsen Dedić.

cate-201003300289004"Jaooo, nisam znao. To je strašna vijest. Znam da je jako voljela život i borila se svim snagama, čak je i kod Torabija tražila pomoć. Neizmjerno mi je žao što je otišla, ne znam što bih vam rekao, u šoku sam", Kristijan Ugrina. "Žao mi je, nisam znao da je umrla. Ne znam što da kažem. Poznavali smo se, družili još devedesetih godina. Bila mi je jako draga, stvarno mi je žao", Rene Bitorajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U šoku sam. Nadali smo se da će uspjeti pobijediti bolest. Najviše mi je žao roditelja koji će morati to proživjeti. Cijenio sam je kao osobu i kao umjetnicu. Imala je sve kvalitete da bi joj život bio sjajan. A, eto, mislim da Bog uzima anđele, a ostavlja one zločeste", Ronald Braus.

"Izabela je svojim životom i svojom borbom pokazala da je veliki karakter. Bila je i iznimna prijateljica i fantastična slikarica. Upoznao sam je na svojoj prvoj predstavi Dundo Maroje, koju sam radio 1995., pa mogu reći da me je na neki način uvela u svijet kazališta", Damir Markovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam je godinama i o njoj mogu reći samo sve pozitivno. Pamtit ću je kao otkačenu, veselu i dobru osobu", Davor Gobac.

"To je grozno kada kruta sudbina iščupa nekoga iz tvoje generacije. Uvijek mi je bilo drago popričati s njom, bila je izuzetna topla, vedra osoba. Nedostajat će mi jako puno, no uvijek ostaje nada da ćemo se jednom opet sresti na nebu, gdje će ona biti sa svojim kravicama koje je voljela slikati, a ja s pajcekima", Davor Dretar Drele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo