Play ponuda

Ana Vilenica i Marinko Leš samo su dva obična grešnika

shimmer fallback

Najnoviji uradak mlade redateljice i autorice Ivane Čoh je predstava Grešnici, čija se radnja bazira na sedam smrtnih grijeha. U njoj igraju Marinko Leš, Ana Vilenica i Matija Kačan.

7.11.2011.
15:41
Play ponuda

Recept je sljedeći: jedna glumica, dva glumca, 12 karaktera, malo monologa, malo dijaloga, sedam različitih priča, prstohvat iskustva (isto toliko i mašte) i puna pozornica grijeha.

(OHOLOST) Grešnici su omnibus od sedam kratkih scena od kojih svaka na specifičan način obrađuje po jedan od sedam smrtnih grijeha. (ŠKRTOST) Do koje je mjere „ljudski“ griješiti, ima li razlike u grijehu počinjenom nad samim sobom i onog na štetu drugome, te postoji li stupanj krivnje tj. opravdanost „zločina“? (BLUDNOST) To su samo neka od pitanja kojima se predstava bavi i koje otvara. (ZAVIST) Na pitanja odgovara ponekad cinično, ponekad sarkastično, bolno iskreno i duhovito... (LIJENOST) Odgovara, ali odgovore ne nudi. (NEUMJERENOST U JELU I PIĆU) Odgovoriti na pitanje što je to grijeh isto je kao i znati kako prestati griješiti – nemoguće. (SRDITOST)

Izvedbe: 11., 12. i 13.studenog u 20 sati u MM centru.

Cijena ulaznice je 50 odnosno 25 kuna.

Play ponuda
Play ponuda