Ako vi niste čuli za ovu Hrvaticu, Europa je!

Hrvatska kazališna i filmska glumica Lana Barić osvojila je Nagradu za najbolju žensku ulogu na netom završenom 14. festivalu kratkog filma u Bruxellesu (Brussels Short Film Festival).

9.5.2011.
15:18
VOYO logo

Nagrada joj je pripala za ulogu u filmu 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića, jednom od kratkih filmova iz omnibusa 'Zagrebačke priče' u produkciji Propeler Filma.

Nakon Breze za najbolju debitanticu na Festivalu igranog filma u Puli 2009. godine, Lani Barić ovo je druga nagrada za istu ulogu te ukupno dvanaesta za omnibus 'Zagrebačke priče'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Žuti mjesec' osvojio je brojne nagrade na domaćim i svjetskim festivalima, uključujući Srce Sarajeva za najbolji kratki film, a bio je nominiran i za Zlatnog medvjeda u kategoriji kratkog filma na Berlinaleu 2010. godine. Kratki film 'Ciao mama' Gorana Odvorčića bio je u službenoj konkurenciji prestižnog Festivala u Cannesu 2009., a iste godine osvojio je i Specijalnu nagradu žirija na Sarajevo Film Festivalu.

Pojedini segmenti 'Zagrebačkih priča' - 'Inkasator', 'Špansko kontinent' i 'Šamar' osvojili su nagrade za najbolji scenarij, montažu te kameru na Danima hrvatskog filma 2010. godine, a segmentu 'Inkasator' u režiji Igora Mirkovića tada je pripao Oktavijan za najbolji film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeh omnibusa 'Zagrebačke priče', nastalog u produkciji Propeler Filma 2009. godine, potaknuo je nastajanje novog omnibusa 'Zagrebačke priče 2' na temu ljubavi koji se trenutno nalazi u fazi predprodukcije. 'Zagrebačke priče 2' činit će kratki filmovi 'Moj vrt' Ivana Skorina, 'Na kvadrat' Jasne Žmak, 'Može neko čik bacit odozgo' Josipa Viskovića, 'Kruške' Hane Veček, 'Mucica' - Alda Tardozzija te 'Al' tata, ti me voliš' Sare Hribar.

Uz službenu nagradu Lana Barić je osvojila i pripadajućih tisuću eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo