Traže muškarce koji poljupcima bude ljepotice

Nesvakidašnja izložba inspirirana bajkom Uspavana ljepotica otvorena je u Nacionalnom muzeju umjetnosti Ukrajine.

24.8.2012.
11:44
VOYO logo

U Nacionalnom muzeju umjetnosti Ukrajine otvorena je izložba ukrajinsko-kanadskog umjetnika Tarasa Polataikoa kojeg je inspirirala bajka Uspavana ljepotica.

U izložbi sudjeluju mlade žene obučene u bijelo koje leže nepomično na povišenim krevetima po dva sata čekajući poljubac nekog muškog posjetitelja koji će ih probuditi iz sna, piše HuffingtonPost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba je inspirirana bajkom Uspavana ljepotica , pričom o djevojci koju je zla vještica proklela na 100-godina sna, a jedino što će je probuditi je poljubac koji će joj dati muškarac koji je voli.

Ono što izložbi daje dodatnu napetost je da mogući sudionici izložbe moraju prethodno potpisati ugovor u kojem stoji: 'Poljubim li ljepoticu i ona otvori oči, pristajem se njome oženiti'. Sudionice pak također pristaju na sporazum: 'Otvorim li oči dok me ljubi, pristajem se udati za njega'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledatelji će morati dva puta razmisliti prije nego poljube ljepoticu. Ljepotica će morati odlučiti je li kucnuo čas da otvori oči ili nije. Izložba se zatvara u trenutku kada ljepotica otvori oči", stoji u popratnom materijalu uz izložbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo