KRŠĆANSKI AKTIVISTI DOČEKUJU TRUDNICE U BOLNICAMA I ODGOVARAJU IH OD POBAČAJA: / 'Odakle im informacije? Ovo je za sud!'

Inicijativa "40 dana za život" šokirala je javnost svojim posljednjim potezima u kojima, što je još gore, sudjeluju i medicinski radnici u javnim bolnicama.

5.10.2016.
12:06
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inicijativa "40 dana za život", koja se bori za zaustavljanje pobačaja, u utorak je na svom Facebook profilu šokirala objavom kojom poziva svoje pristaše na molitvu ispred vukovarske bolnice gdje je, kako su naveli, trebala stići jedna trudnica koja namjerava pobaciti.

"Najavljen je dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu. Molimo sve molitelje da nam se pridruže u što većem broju sutra ispred vukovarske bolnice kako bismo je dočekali kao kraljevnu i pokazali koliko je vrijedna i kako smo spremni učiniti sve da joj pomognemo izabrati život!

Neka se iz našeg srca izlijeva ljubav, mir, opraštanje, prihvaćanje, blagost i nježnost. A Bog je taj koji čini sve u svima."

Krše ljudska prava

Inicijativu su u komentarima ispod objave upozorili da se miješa u pravo žene na izbor, da krše ljudska prava, pravo na privatnost, ali su postavili i pitanje odakle im takva informacija.

"Odakle vam ta informacija? To je predmet za optužnicu. I to za sud u Strasbourgu", prokomentirala je tako G.I.N., dok je M.C. u svom komentaru dodala: "Nadam se da će liječnik/zdravstveni djelatnik koji vam je ovo "najavio"dobiti suspenziju i da će ga debelo opalit po džepu."

U komentarima je bilo i onih koji su izrazili nadu da će i njih i bolnicu trudnica tužiti, onih koji smatraju da trebaju završiti u zatvoru, ali i onih koji su ih zbog takvog poteza nazvali sektom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zanimljivo je dodati da su sami članovi inicijative na Facebook stranici objavili fotografije molitve ispred vukovarske bolnice, nekoliko dana ranije, a na kojima se vidi i medicinsko osoblje.

No, situacija u Vukovaru nije jedino što je šokiralo javnost. Radnička fronta objavila je na svom Facebook profilu kako su "borci" protiv abortusa ušli i u bolničko dvorište bolnice Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj gdje su postavili svoj štand te dijele propagandne materijale.

'Vjerski fundamentalisti'

"Vjerski fundamentalisti koji se bore protiv prava žena na siguran i dostupan pobačaj su u Vinogradskoj štand i propagandne materijale postavili i unutar bolničkog dvorišta", piše Radnička fronta pozivajući ujedno na akciju.

"Ova je inicijativa samo jedan ogranak političkog pokreta koji ima za cilj katoličkom radikalnom dogmom prožeti sve aspekte privatnog i javnog života. Živi/e smo svjedoci/kinje stvaranja katoličkog totalitarizma u Hrvatskoj, ali i u Europi, i jedino pitanje za sve nas je jesmo li spremni i spremne tome pružiti otpor", komentiraju, pak, aktivistice feminističkog pokreta Faktiv koje su također upozorile na kršenje prava pacijenata.

Dodajmo ovome i jučerašnji primjer koordinatorice Inicijative "40 dana za život" u Šibensko-kninskoj županiji, Vanje Gulam koja je komentirala prosvjede u Poljskoj žena koje su podigle glas protiv zakonske inicijative vlasti da svaki oblik pobačaja bude kazneno djelo za koje bi se u zatvoru ležalo i do pet godina. Ona je, pak, izjavila kako "izbor treba napraviti prije kreveta" te izrazila želju za zabranom pobačaja i kad su u pitanju silovane djevojčice.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali