Karipski kolač

Vrlo lagano tijesto natopljeno kremastim likerom i filom s daškom đumbira navest će vas da razmišljate o Karibima i pozovete prijatelje na kavu

28.12.2000.
15:06
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 1 h

Kalorije: 333 Masnoća: 10.2 g Ugljikohidrati: 55.52 g Proteini: 5.81 g Kolesterol: 116.3 mg Natrij: 100.21 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

3/4 šalice brašna 2 žlice instant kave 3 jaja 1/2 šalice šećera zrnca kave za dekoraciju (po želji) 3/4 šalice svježega kravljeg sira 1 žlica meda 1 žlica likera 1/4 šalice đumbira 2 šalice šećera u prahu 2 žličice ekstrakta kave 1 žlica vode 1 žličica kakaoa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih, a kalup za pečenje premažite uljem, pospite brašnom pa odstranite suvišak brašna. U posebnoj zdjeli izmiješajte brašno i instant kavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Izmiksajte jaja i šećer dok ne dobijete doista gustu kremu. Pažljivo dodajte mješavinu brašna i kave i prelijte u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta ili dok tijesto ne pokaže elastičnost na lagani dodir.

3. Pripremite filu. U zdjeli izmiješajte sir i med, kada dobijete ujednačenu masu dodajte liker i đumbir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Gotovo tijesto prepolovite pa premažite filom.

5. Napravite glazuru. Pomiješajte šećer u prahu i ekstrakt kave s vodom tako da dobijete relativno gustu glazuru. Tri četvrtine glazure premažite vrhom kolača. U ostatak smjese ubacite kakao, dobivenu glazuru ubacite u najlon vrećicu, probušite rupicu pa išarajte po glazuri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Dekorirajte zrncima kave.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo