Vrijeme pripreme: 1 h
Kalorije: 333 Masnoća: 10.2 g Ugljikohidrati: 55.52 g Proteini: 5.81 g Kolesterol: 116.3 mg Natrij: 100.21 mg
Sastojci:
3/4 šalice brašna 2 žlice instant kave 3 jaja 1/2 šalice šećera zrnca kave za dekoraciju (po želji) 3/4 šalice svježega kravljeg sira 1 žlica meda 1 žlica likera 1/4 šalice đumbira 2 šalice šećera u prahu 2 žličice ekstrakta kave 1 žlica vode 1 žličica kakaoa
Upute za pripremu:
1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih, a kalup za pečenje premažite uljem, pospite brašnom pa odstranite suvišak brašna. U posebnoj zdjeli izmiješajte brašno i instant kavu.
2. Izmiksajte jaja i šećer dok ne dobijete doista gustu kremu. Pažljivo dodajte mješavinu brašna i kave i prelijte u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta ili dok tijesto ne pokaže elastičnost na lagani dodir.
3. Pripremite filu. U zdjeli izmiješajte sir i med, kada dobijete ujednačenu masu dodajte liker i đumbir.
4. Gotovo tijesto prepolovite pa premažite filom.
5. Napravite glazuru. Pomiješajte šećer u prahu i ekstrakt kave s vodom tako da dobijete relativno gustu glazuru. Tri četvrtine glazure premažite vrhom kolača. U ostatak smjese ubacite kakao, dobivenu glazuru ubacite u najlon vrećicu, probušite rupicu pa išarajte po glazuri.
6. Dekorirajte zrncima kave.