Play ponuda

Kakav mazohist: Popio velike batine, pa tražio još!

shimmer fallback

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko pred 14.

17.10.2010.
15:29
Play ponuda

Bila je to za starijeg brata Klička sedma obrana naslova prvaka u karijeri i njegova 43 pobjeda u profesionalnom boksu. Za pobjedu je 39-godišnji Vitalij morao boksati svih 12 rundi koje je sve uvjerljivo dobio po bodovima (dvaput po 120:107, te jednom 120:105), ali nije uspio nokautirati snažnog Shannona Briggsa. Pogotovo je zvučalo nevjerojatno kada je negdje oko 10. runde pretučeni Briggs povikao: "Ajde, još!". Nije poznato je je li halucinirao od batina, ali nakratko je zbunio svog protivnika koji ga je ubrzo ponovno uzdrmao s nekoliko dobrih udaraca.

http://www.megavideo.com/v/171MTG075db5c8dbcd9d44a06abb3ba84e14cb1d

"Ne mogu vjerovati da je poslije toliko udaraca uspio ostati na nogama", izjavio je nakom meča Kličko, dok je Amerikanac izjavio kako Kličko "udara snažnije od Lennoxa Lewisa i Georgea Foremana".

Vitalij je tako postigao četvrtu pobjedu bratskog boksačkog dvojca Kličko u 2010. godini. Njegov mlađi brat Vladimir, koji je svjetski prvak po WBO, IBF i IBO verziji, će ovu godinu završiti dvobojem za naslov svjetskog prvaka u prosincu u Mannheimu protiv Britanca Derecka Chisoria.

Briggs je na kraju završio u bolnici u Hamburgu i smješten je na jedinicu intenzivne njege. Amerikancu je liječnik ustanovio kako ima slomljene obje jagodične kosti, te će biti zadržan na promatranju.

Play ponuda
Play ponuda