Play ponuda

Izraelska policija u pripravnosti zbog prvog ramazanskog petka

shimmer fallback
1.12.2000.
12:36
Play ponuda

Na molitvama na Brdu hrama očekuje se danas nekoliko tisuća muslimanskih vjernika. U povodu ramazana izraelska je vlada u četvrtak donijela odluku o ukidanju zabrane pristupa Palestincima iz istočnog Jeruzalema i izraelskim Arapima mlađim od 35 godina Brdu hrama, koja je na snazi od listopada. Svrha zabrane je mlade ljude poštedjeti mogućih incidenata.

Pristup Brdu hrama na kojemu se nalazi treće najsvetije mjesto islama, džamija Al-Aksa, i dalje je zabranjen Palestincima sa Zapadne obale i iz pojasa Gaze. Prošle je godine prvog ramazanskog petka na Brdo hrama na molitvu došlo nekoliko stotina tisuća Palestinaca iz raznih područja.

Izraelci su u petak ponovno otvorili međunarodnu zračnu luku u Gazi, nakon što je gotovo mjesec dana bila zatvorena zbog palestinskih napada, izjavio je direktor Palestinskog Odjela za putnički zračni promet Fayez Zeidan.

On je kazao kako će zračna luka, koja je smještena u pojasu Gaze pod palestinskom upravom, biti operativna u razdoblju od 8 sati ujutro do 4 sata popodne. U petak se u navedenom vremenskom periodu očekuje slijetanje dvaju i polijetanje triju zrakoplova.

Play ponuda
Play ponuda