Napolitana
Namirnice: temeljno tijesto, 45 dag rajčica, 35 dag sira mozzarelle, 4 dag usoljenih inčuna, 1 žlica lišća svježeg mravinca (origana), sol, papar, 3 žlice maslinovog ulja.
Postupak: Rajčice ogulite, narežite i protisnite. Namažite na tanko razvaljano tijesto, već malo namazano uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na kockice, mravinac i dobro oprane inćune. Posolite, popaprite, nakapajte uljem i pecite 15 do 20 minuta da rub malo posmeđi, a sir se dokraja rastopi.
S usoljenom ribom
Namirnice: 50 dag temeljnog tijesta, 15 dag usoljenih inčuna, 50 dag luka, 10 dag crnih maslina, 5-6 sitnih rajčica, bosiljak, 7 žlica maslinovog ulja, sol, papar.
Luk oljuštite, narežite na tanke rezance i ispržite na 2 žlice ulja. Posolite, popaprite. Dobro isperite usoljene ribe. Razvaljajte tijesto na 1 cm i pokrijte slojem luka. Poslažite narezane rajčice, masline, ribice i listiće bosiljka. Popaprite i nakapajte uljem; pecite 40 minuta u pećnici, zagrijanoj na 180°C.
Capricciosa
Namirnice: tijesto za pizzu, 45 dag rajčica, 35 dag mozzarelle, 12 dag gljiva, 20 dag tanko narezane šunke, 10 dag crnih maslina, 5 slanih inčuna, 1 režanj češnjaka, 1 žličica usitnjenog mravinca (origana), žlica krupnije naribanog parmezana, 5 žlica maslinovog ulja.
Postupak: Pizzu nauljite i namažite rajčicom. Posložite mozzarellu narezanu na kockice, gljive i šunku na rezančiće, a isprane inčune na komadiće. Masline prepolovite, izvadite im koštice i poslažite na pizzu. Pospite nasjeckanim češnjakom, mravincem, solju i paprom. Nakapajte maslinovim uljem i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 250°C. Pospite parmezanom da se rastopi.
Španjolska
Namirnice: temeljno tijesto, 10 narezanih listova špinata, 1 žlica maslinovog ulja, 2 česna zgnječenog češnjaka, 2 narezana luka, 450 g ocijeđenih i usitnjenih rajčica iz limenke, ¼ žličice mljevenog papra, 12 nasjeckanih crnih maslina.
Postupak: Zagrijte pećnicu na 210°C. Lim za pečenje premažite otopljenim maslacem ili uljem. Stavite špinat u veliki lonac i kuhajte 3 minute, ocijedite i ohladite. Zagrijte u tavi ulje, dodajte luk i češnjak te pržite na laganoj vatri 5-6 minuta. Dodajte rajčice i papar i pirjajte 5 minuta. Na razvaljano tijesto, razvučeno po kalupu stavite špinat, prekrijte smjesom rajčica i pospite nasjeckanim maslinama. Pecite 25-30 minuta.
Bečka
Namirnice: temeljno tijesto, 45 dag rajčica, 4 hrenovke, 30 dag sira za pizzu, sol, papar, ulje.
Postupak: Zamijesite tijesto s kvascem; neka odleži 3 sata. Razvaljanome nauljite površinu, namažite protisnutim rajčicama te poslažite narezane hrenovke i sir. Posolite, popaprite, nakapajte uljem i pecite 30 minuta u pećnici, zagrijanoj na 230°C.