Izaberite jednu
Napolitana, capricciosa, španjolska, bečka ili "obična" sa usoljenom ribom, samo mali izbor vrlo bogate ponude, a inovacije su uvijek moguće kada je riječ o pizzi
Napolitana
Postupak: Rajčice ogulite, narežite i protisnite. Namažite na tanko razvaljano tijesto, već malo namazano uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na kockice, mravinac i dobro oprane inćune. Posolite, popaprite, nakapajte uljem i pecite 15 do 20 minuta da rub malo posmeđi, a sir se dokraja rastopi.
S usoljenom ribom
Capricciosa
Postupak: Pizzu nauljite i namažite rajčicom. Posložite mozzarellu narezanu na kockice, gljive i šunku na rezančiće, a isprane inčune na komadiće. Masline prepolovite, izvadite im koštice i poslažite na pizzu. Pospite nasjeckanim češnjakom, mravincem, solju i paprom. Nakapajte maslinovim uljem i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 250°C. Pospite parmezanom da se rastopi.
Španjolska
Postupak: Zagrijte pećnicu na 210°C. Lim za pečenje premažite otopljenim maslacem ili uljem. Stavite špinat u veliki lonac i kuhajte 3 minute, ocijedite i ohladite. Zagrijte u tavi ulje, dodajte luk i češnjak te pržite na laganoj vatri 5-6 minuta. Dodajte rajčice i papar i pirjajte 5 minuta. Na razvaljano tijesto, razvučeno po kalupu stavite špinat, prekrijte smjesom rajčica i pospite nasjeckanim maslinama. Pecite 25-30 minuta.
Bečka