POTREBNO JE...
1 limenka (oko 400 g) pelata, sa sokom ½ male glavice luka, nasjeckane 1 češanj češnjaka 1 ljuta papričica, nasjeckana (otprilike 1 žlica) sok 1 limete ¼ zdjelice svježih grančica korijandra sol i svježe mljeveni papar 1 limenka (oko 400 g) graha, ocijeđena prstohvat mljevenoga kumina 8 velikih jaja 8 mekih kukuruznih tortilja
NAČIN PRIPREME 1. Najprije napravite salsu: u el. sjeckalicu stavite pelate, luk, češnjak, ljutu papričicu, pola količine limetina soka i korijandar. Miksajte na mahove paleći i gaseći sjeckalicu tako da se sastojci dobro promiješaju, no ostanu komadići. Posolite i popaprite. 2. U zdjeli pomiješajte grah i kumin pa prelijte ostatkom limetina soka. Posolite i popaprite po ukusu. Vilicom lagano zgnječite grah; ako vam se smjesa učini suhom, dodajte malo vruće vode. 3. Tavu lagano nauljite i zagrijte srednje jako. U nju razbijte jaja pa ih ispecite tako da se bjelanca stvrdnu, a žumanca ostanu meka. U drugoj tavi, također srednje jako zagrijanoj, ispecite tortilje: po minutu sa svake strane. 4. Tortilje premažite smjesom od graha pa na svaku stavite po pečeno jaje i nešto salse. Odmah poslužite. Dostatno za 4 porcije
PO PORCIJI 431 kcal, 21 g bjelančevina, 48 g ugljikohidrata (7 g vlakana), 16 g masnoća, 801 mg natrija