SPREMAN ZA STARU FUNKCIJU

SINIŠA VARGA POBIJEDIO RAK PA PORUČIO: ‘Vraćam se i želim opet biti ministar zdravlja!’

U predizbornu kampanju Narodne koalicije uključit će se sutra i bivši ministar zdravlja Siniša Varga predstavljajući u Puli zdravstveni program te koalicije.

Varga je nakon dugog liječenja pobijedio zloćudnu bolest pa se uključuje u kampanju Narodne koalicije kao jedini izbor Zorana Milanovića za mjesto ministra zdravlja u slučaju pobjede Narodne koalicije, piše Večernji list.

Nije ni pomislio otići na liječenje u inozemstvo

“Manje me bilo u fokusu zbog liječenja, ali činjenica je da sam promatrao procese liječenja u svojoj okolini, kako sebe tako i drugih pacijenata. I mogu reći da sam izrazito zadovoljan što se tiče razine stručnosti, ljubaznosti i svih drugih segmenata liječenja. Mogu zahvaliti i liječnicima i medicinskim sestrama i svom dragom osoblju na Institutu za tumore i u KB-u Dubrava što sam sada potpuno zdrav i odlučan ući u predizbornu kampanju”, kazao je za večernji dodavši da mu nije ni palo na pamet otići na liječenje u inozemstvo.

Nakon pobijeđene bolesti spreman je, kaže, ići dalje. Za početak, predstavit će zdravstveni program Narodne koalicije.

‘GRAĐANI ĆE PLAĆATI 1500 KUNA VIŠE NEGO 2013.’: Varga prozvao Nakića zbog reforme zdravstva

‘HDZ i Most su otuđili zdravstvo od pacijenata’

“Okosnica je da hrvatski zdravstveni sustav služi pacijentima te hoćemo očuvati jednaku dostupnost zdravstvenih usluga svim pacijentima po jednakim osnovama bez obzira na materijalno stanje. Rezultati u zdravstvu izrazito su vidljivi i sve što je koalicija HDZ – Most u proteklih sedam mjeseci napravila u zdravstvu otuđenje je od pacijenata”, poručio je.

Kritički se osvrnuo na poteze svoga nasljednika, HDZ-ovog ministra Darija Nakića koji je ukinuo programe Plus i 72 sata za oboljele od raka.

“Program 72 sata započeo je još 90-ih godina. Dobre stvari koje naslijediš od svojih prethodnika, bez obzira na stranačku pripadnost, trebaš nastaviti. Dakle, to nije samo moj program. Sve ćemo to vratiti uz još nekoliko iznenađenja koja sad neću otkriti. Čut će se uskoro. Puno stvari koje je ministar Nakić rekao kasnije je porekao i nije ostvario poput povećanja participacije, ali nekoliko podzakonskih akata koji su mu prošli utjecali su na dostupnost zdravstvene zaštite ljudima”, rekao je.

VARGA: “Nakićevo ukidanje programa ’72 sata’ je neprihvatljivo, imamo 3000 zadovoljnih svjedoka”

sinic5a1a-varga

‘Zdravstvo mora služiti svim građanima’

Osim navedenog, Varga je obećao, u slučaju izborne pobjede SDP-a i partnera, vratiti i pravilnik o specijalizacijama i kriterije za dopunski rad.

“Zdravstvo služi pacijentima, odnosno svim građanima Hrvatske i drukčije ne smije i neće biti”, poručio je.

Kazao je kako je šteta za hrvatsko zdravstvo kada i jedan liječnik ode, pa stoga namjerava kao ponovni ministar provest mjere za ostanak liječnika i medicinskih sestara.

ZABRINJAVAJUĆE INFORMACIJE: Čak 60% mladih liječnika intenzivno razmišlja o odlasku iz Hrvatske

Povratak na Net.hr