Play ponuda

PROPALA HORVATINČIĆEVA TVRTKA: / Zbog duga od čak 66,4 milijuna kuna na javnu dražbu idu njegove oranice

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključak kojim se za 21.

2.12.2016.
14:44
Pixsell, Marko Lukunić
Play ponuda

Prema sudskom zaključku, prodavat će se čak 38 oranica u Strmcu kraj Samobora gdje su i Horvatinčićeve Hoto vile, a ukupna procijenjena vrijednost tog zemljišta je nešto manja od 2,6 milijuna kuna.

Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara - od najmanjih s dva do onih od više od dvije tisuće 'kvadrata'. Zemljišta će se prodavati pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene.

Primjerice, 'oranica' Horvatinčićeve tvrtke od dva četvorna metra prodavat će se po cijeni ne manjoj od 219 kuna, a najveća od 2376 četvornih metara po početnoj cijeni od oko 260.000 kuna.

Graditeljska trvtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač navodi se Tomo Horvatinčić.

Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a u lipnju prošle godine je sudskim rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Prema njegovu izvješću u ljeto ove godine, nakon više održanih ročišta zaprimljene su i tražbine vjerovnika višeg isplatnog reda nakon čega ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke iznosi čak 66,4 milijuna kuna.

Play ponuda
Play ponuda