TMURNO I OBLAČNO

VREMENSKA PROGNOZA ZA OVAJ TJEDAN: Nauživajte se danas u suncu jer ga dugo nećemo vidjeti

Nauživajte se u suncu koliko god možete jer nećete da skoro vidjeti, pa čak i ako ste na tradicionalno sunčanom jugu Dalmacije.

Prijepodne u većini krajeva pretežno sunčano, ujutro na kopnu mjestimice s maglom. Poslijepodne i osobito navečer postupan porast naoblake sa zapada, a do kraja dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskim predjelima može pasti malo kiše.

METEOALARM UPOZORAVA: Ovaj tjedan vladat će baš loše vrijeme, bit će hladno i mokro – evo gdje najviše u Hrvatskoj

Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, ujutro ponegdje i jaka, popodne će sasvim oslabjeti. Najviša temperatura između 10 i 15, na Jadranu 16 i 21 Celzijev stupanj, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). I to je to od sunca…

Već u nedjelju kreće naoblaka

Promjenjivo oblačno, mjestimice uz povremenu kišu, na Jadranu i lokalne pljuskove i grmljavinu. Kiša se očekuje uglavnom u prvom dijelu dana, češća će biti u Dalmaciji, dok će se popodne i prema kraju dana u većini predjela postupno razvedravati.
U unutrašnjosti će biti slabog, u gorju umjerenog, sjeveroistočnog vjetra, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, dok će na ostatku obale puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.
Jutarnje temperature zraka kretat će se između 2 i 7°C u kopnenim, te od 10 do 16°C u morskim predjelima. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od 10 do 16°C, a na moru između 17 i 22°C.

 

Tmuran početak tjedna

U ponedjeljak ista priča – hladno, vjerojatno kiša, naoblaka…

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz povremenu kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu, ponajprije na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorskim predjelima. Oborine ponegdje mogu biti i obilnije. U kopnenoj će Hrvatskoj puhati slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura te umjereno jugo i jugozapadnjak na njegovom južnom dijelu.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati između 1 i 6°C, dok će obala i otoci u jutarnjim satima imati od 10 do 16°C. Najviše dnevne temperature bit će između 12 i 16°C na kopnu te od 17 do 23°C na moru, prognozira Meteo info.

…tmuran i nastavak

A i ostatak tjedna bit će promjenjiv, hladan sa samo jednom konstantom – oblaci. Posvuda…

zagreb split rijeka osijek pula dubrovnik karlovac

Povratak na Net.hr