Žele i ukinuti ured

PRIHVAĆEN MOSTOV AMANDMAN: Uzeli Mesiću 600.000 kuna i dali ih civilnim invalidima rata

Most je jučer uputio amandman kojim se traži značajno smanjenje izdvajanja za ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Danas je, objavili su iz Mosta na svojoj Facebook stranici, taj amandman i usvojen.

“MOST nezavisnih lista jučer je uputio amandman na proračun za ovu godinu kojim je predloženo da se sredstva namijenjena uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića dodjele civilnim invalidima Domovinskog rata.

“Nadam se da će se ići i prema promjeni zakona o Uredu bivšeg predsjednika”, rekao jeBožo Petrov novinarima ranije u Banskim dvorima uoči Vladine rasprave o amandmanima na proračun na zatvorenom dijelu sjednice.

MOST: ‘Tražimo da se 600.000 kuna za Mesićev ured prebaci za civilne invalide Domovinskog rata’

MESIĆEV ODGOVOR MOSTU: ‘To je perfidan i proziran pokušaj – mene ni Sabor, ni Vlada ne mogu ukinuti!’

Čelnik Mosta pritom je, kao primjer, naveo Njemačku gdje se do pet godina nakon prestanka obnašanja dužnosti može koristiti ured, ali i, ističe Petrov, javnosti dati na uvid “što ste postigli do tog trenutka”.

“Prošlo je već deset godina i uopće ne vidimo razloga zbog čega bi se trebale trošiti stotine tisuća kuna, uz osiguranje i više od milijun kuna, a iskreno efekt ne vidimo”,

Prema njihovom amandmanu Mesić će umjesto 777.819 kuna dobiti 177.819 kuna, a proračun za civilne invalide bi se uvećao sa 22,3 milijuna na 22,9 milijuna kuna.

“To predlažemo jer su civilni invalidi godinama nepravedno zanemarivani te se za njih nije našao adekvatan iznos u proračunu, a sve u svrhu izjednačavanja njihovih prava s pravima ostalih stradalnika Domovinskog rata.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr