Play ponuda

POTRESNA ZAHVALA OČAJNE MAJKE: / 'Da nije ovih ljudi, moje dijete bi bilo odvedeno i negdje bi vrištalo i zapomagalo'

Image
Foto: Pixsell, Dalmacija Danas

'Bez svih ovih ljudi, moje dijete bi bilo odvedeno i negdje bi vrištalo i zapomagalo upomoć', rekla je emotivna majka Kuluz.

27.6.2017.
19:29
Pixsell, Dalmacija Danas
Play ponuda

Prvi put nakon što je odgođena ovrha nad djetetom, odnosno prisilno provođenje sudske odluke prema kojoj se njen sin vodi ocu, javnosti se obratila Nina Kuluz, majka sedmogodišnjeg Cesarea.

Image
TEŠKI TRENUCI MAJKE KOJA JE UJEDINILA GRAD: /

'Cesare je plakao, a ona samo što se nije srušila. Prvi put su Torcida i policija bili na skroz istoj strani'

Image
TEŠKI TRENUCI MAJKE KOJA JE UJEDINILA GRAD: /

'Cesare je plakao, a ona samo što se nije srušila. Prvi put su Torcida i policija bili na skroz istoj strani'

"Želim vam se svima zahvaliti što ste bili uz nas. Ja sam se tek danas slomila. Moja borba traje od rođenja mog djeteta. Hvala svima na podršci. Bez svih ovih ljudi, moje dijete bi bilo odvedeno i negdje bi vrištalo i zapomagalo upomoć. Hvala Vandi koja je bila moj glas i snaga. Unijela je svoju ljubav i energiju da proširi poruku. Hvala braniteljima, Torcidi, taksistima, Severini, policiji, svima znanima i neznanima. Hvala i konzulatu u Milanu. Mene borba čeka, dobili smo samo na vremenu", kazala je Kuluz.

STRUČNJAKINJA OBJASNILA: Kako to da je moguće ovršiti dijete kao da se radi o predmetu ili stvari? Istaknula je kako i dalje ne zna koji je pravi razlog zašto je ovrha odgođena te poručila kako očekuje reakciju svih državnih institucija.

"On je dječak koji ima 8 godina. On ima svoje mišljenje i želje i svakako bi ga se trebalo uvažiti. On je danas bio pod velikim stresom. Naravno da moje dijete ima i oca . Ja sam mu poruku ostavila prije nego što smo otišli. Poručila sam mu da potraži pomoć za sav svoj gnjev i nezadovoljstvo životom", rekla je Kuluz za Dnevnik.hr.

Organizatorica prosvjeda Vanda Plazonić tvrdi je kako je terapeut poručio da bi odvajanje od majke bilo ravno gubitku života.

"Mi smo danas spasili jedan život", kazala je Plazonić i dodala da misli da će sljedeći put ako to bude potrebno doći još više ljudi.

Bježala od policije pet godina

MORA SE RASTATI OD SVOG DJETETA: Odvjetnici i socijalni radnici odvest će ga u Italiju nasilnom ocu od kojeg su prije 5 godina pobjegli

Nina Kuluz, prije više od pet godina odvela je sina Cesarea od oca, svog bivšeg partnera Talijana Alessandra Avenatija. U međuvremenu je dijete odlukom talijanskog suda povjereno na skrb ocu. Kako ga majka nije željela poslati u Italiju bivšem partneru, završila je na tjeralici. Dugo se skrivala da bi se u rujnu prošle godine predala hrvatskoj policiji.

Play ponuda
Play ponuda