ODZVONILO BANKOMATIMA

POČELO UKLANJANJE BANKOMATA U DUBROVAČKOJ JEZGRI: Kazne idu i do milijun kuna!

Danas je istekao rok od 30 dana nakon donošenja Odluke u kojem su vlasnici bankomata bili dužni ukloniti ih iz dubrovačke povijesne jezgre

Nakon što je sredinom lipnja dubrovački gradonačelnik Mato Franković, uz suglasnost Ministarstva kulture, uputio Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu kojima je zabranjeno postavljanje bankomata i drugih uređaja te reklamnih ormarića u otvore zgrada u povijesnoj jezgri, u petak su uklonjena dva bankomata, javlja N1.

KOME HITNO TREBA NOVAC, TU GA VIŠE NEĆE NAĆI: Povijesna jezgra najpoznatijeg hrvatskog grada ostaje bez bankomata

Sami ih uklonili

Naime, danas je istekao rok od 30 dana nakon donošenja Odluke u kojem su vlasnici bankomata bili dužni ukloniti ih iz povijesne jezgre koja je uvrštena na listu UNESCO-ove spomeničke baštine. Uklonjeni bankomati iz Široke ulice bili su postavljeni bez dozvole konzervatora. Iz Grada poručuju kako je rješenje za njihovo uklanjanje izdalo Komunalno redarstvo, a vlasnici su ih odlučili sami ukloniti prije isteka roka.

U DUBROVNIKU ODRŽANA NEOBIČNA POGREBNA POVORKA: Na Stradunu građani ostavljali cvijeće pred bankomatima

32 bankomata

Dubrovnik je takvom odlukom postao prvi hrvatski grad koji je odlučio regulirati pitanje postavljanja bankomata i drugih uređaja koji narušavaju izgled stare jezgre. Prema podacima gradskih vlasti, u staroj jezgri su postavljena 32 bankomata, od čega čak 22 na Stradunu, zbog čega su građani održavali i prosvjede.

Osim početka izdavanja rješenja o uklanjanju bankomata, propisane su i kazne koje će se izdavati na dnevnoj bazi. Tako će oni koji ignoriraju komunalna rješenja biti kažnjeni sa 200.000 kuna, ako su fizičke osobe, te s milijun kuna, ako su pravne osobe.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr