CAPAKOVA ZAMJENICA OTIŠLA KOD BOZANIĆA / Razgovarali su o važnosti cijepljenja: 'Crkva se želi ravnati znanstvenim dostignućima'

Kardinal Bozanić i Pavić Šimetin složili su se oko važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskoga društva kako bi se što prije suzbila pandemija koronavirusa

2.7.2021.
18:31
Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak na Kaptolu zamjenicu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivanu Pavić Šimetin, a u razgovoru su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskog društva glede cijepljenja protiv koronavirusa.

Doktorica Pavić Šimetin zahvalila je kardinalu Bozaniću na podršci i suradnji u situaciji ugroženosti koronavirusa i izvijestila ga o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama i planovima suzbijanja pandemije, priopćio je popodne Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

'Crkva se želi ravnati znanstvenim dostignućima'

Bozanić je zahvalio za sve napore koje liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine za ljude oboljele od bolesti, istaknuvši važnost suradnje i kvalitetnog informiranja.

Posebno je naglasio kako se Crkva, poštujući slobodu svakoga građanina, želi ravnati znanstvenim dostignućima te smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje.

"U tom je kontekstu posebno istaknuo kako je u okviru programa cijepljenja, u domovima za starije osobe provedeno i cijepljenje umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu u Zagrebu, što je, nadamo se, očuvalo tu Ustanovu od ugroženosti bolesti koronavirusa", navodi se u priopćenju.

"Sugovornici su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskoga društva kako bi se dostupnim preventivnim mjerama, posebno cijepljenjem, što prije suzbila pandemija koja nas je pogodila", ističu iz Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali