SUSRET S HRVATSKOM STVARNOŠĆU / Premijer Milanović ručao u pučkoj kuhinji

Premijer Zoran Milanović, nakon što je s ministrom rada Mirandom Mrsićem bio u Županji, svratio je u Gunju, gdje je posjetio pučku kuhinju i kontejnersko naselje.

27.2.2015.
17:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je u Županji i Cerni tvrtke koje zapošljavaju mlade putem mjera Aktivne politike zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te programa Garancija za mlade.

Uz premijera bio je i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

Milanović je najavio je i da će Vlada i dalje poticati zapošljavanje mladih osoba te je istaknuo kako će zapošljavanje mladih biti i pojačano jer će Vladi na raspolaganju biti i novac iz Europske unije te iz programa Garanacije za mlade.

"To su sve rezultati onih mjera koje je Vlada provela već ranije, dakle s onih 1600 odnosno 2400 kuna, kada još nismo imali sredstva iz EU fondova i Garancije za mlade. U ovoj godini će na raspolaganju biti više od milijardu kuna namjenskih sredstava", rekao je Zoran Milanović nakon što je obišao tvrtku "Nexus" d.o.o. u Cerni i "Same Deutz Fahr" u Županji, koje zapošljavaju mlade mjerama Aktivne politike zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i programa Garancija za mlade.

Po riječima ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, koji je bio u pratnji premijera, za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj ove je godine osigurano 1,2 milijarde kuna od kojih 600 milijuna iz EU.

"U sklopu te mjere uveli smo i mjeru oslobađanja od 'brutto 2' u trajanju od pet godina za poslodavca koji zaposli mladu osobu na neodređeno vrijeme", rekao je Mrsić i dodao kako je zahvaljujući toj mjeri oko 500 mladih osoba zaposleno na neodređeno vrijeme.

Istaknuo je kako je odlazak i jednoga mladog čovjeka iz Hrvatske velik gubitak za zemlju.

Ručak u pučkoj kuhinji

Nakon što je s ministrom Mrsićem bio u Županji, premijer je svratio u Gunju, gdje je posjetio pučku kuhinju i kontejnersko naselje. U pučkoj kuhinji Gunja svakodnevno se skuha 1.200 obroka, a namirnicama je opskrbljuje Ravnateljstvo robnih zaliha.

Vlada je objavila na svojem Twitter profilu fotografiju premijera na ručku u pučkoj kuhinji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali