APSURDNO: / HRT je pokrenuo ovrhu nad nepokretnom 88-godišnjakinjom zbog duga od 12,43 kune

Čakovečki Općinski sud ukinuo je platni nalog kojim je HRT htio provesti podmirenje duga

26.3.2020.
12:14
Ilustracija/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nepokretna žena (88) prikovana za krevet i bez sposobnosti govora dobila je ovrhu HRT-a zbog duga od 12,43 kune, javlja Varaždinski.hr. Riječ je o podmirenju zakonske zatezne kamate pa je mali iznos uvećan za 206 troška ovršnog postupka.

Kako piše Varaždinski.hr, HRT je 14. prosinca 2018. podnio prijedlog za ovrhu na cjelokupnoj njezinoj imovini radi namirenja 240 kuna za neplaćena tri mjesečna računa za siječanj, ožujak i lipanj 2018. Ova žena sa stopostotnim invaliditetom je protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika uložila prigovor u kojem je navela da dug ne postoji. Tvrdi da joj je zbog invaliditeta pristojba smanjena za 50 posto i da joj je iz nekih razloga smanjenje za pretplatu 2018. ukinuto. Navela je da o tome nije obavještena.

Sud stao na njezinu stranu

No, čakovečki Općinski sud ukinuto je platni nalog kojim je HRT htio provesti podmirenje duga. Žena je priložila rješenje iz 8. prosinca 2011. o stopostotnom tjelesnom oštećenju, što znači da je prikovana za krevet, bez sposobnosti govora i hodanja. U međuvremenu 88-godišnjakinja je uplatila 240 kuna koje je HRT tražio, što znači puni iznos pretplate, premda ima pravo na 50 posto popusta.

Time je podmirila glavnicu, ali eto ostala je dužna 12,43 kune za kamate i trišak ovrhe. U vezi navoda gospođe da je oslobođena plaćanja polovice pristojbe pravni zastupnik HRT-a nije se očitovao. Isto tako, nije objasnio zašto je tijekom 2018. odlučeno da žena više nema pravo na oslobođenje od plaćanja polovice pristojbe.

U presudi stoji da je iz same evidencije pretplatnice vidljivo da boluje od himiplegije. Što se tiče troškova postupka, svaka stranka će podmirit svoj trošak.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali