Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Danas /

Hit: ČIPS OD POVRĆA

Omiljena grickalica kojoj rijetko tko može odljeti, uz razne varijante od krumpirića, može biti pripremljena i od drugog povrća.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

ČIPS OD CIKLEOštrim nožem za guljenje povrća narežite 500 g oguljene cikle na ploške tanke poput papira. Zagrijte u tavi 3 šalice (750 ml) ulja i pržite ploške cikle u vrućem ulju dok ne potamne i postanu hrskave. Ocijedite na papirnatom ubrusu i držite toplo u pećnici zagrijanoj na 180°C dok se ostale ploške prže. Čips od cikle poslužite s majonezom od cijelog jajeta i nasjeckanog svježeg začinskog bilja, po ukusu.

ČIPS OD TIKVICAOštvim nožem za guljenje povrća narežite 500 g velikih tikvica na široke rezance tako da nož vučete po dužini tikvice. Narezane tikvice uronite u zdjelu u kojoj ste predhodno istukli 4 jaja, a zatim u mješavinu od 1 šalice krušnih mrvica i 1 žlice sjeckanog svježeg začinskog bilja. Panirane tikvice pržite u tavi u kojoj ste zagrijali 3 šalice ulja, dok ne poprime zlatnu boju. Vadite ih na papirnati ubrus da se ocijede i držite tople u pećnici zagrijanoj na 180°C, dok ne ispržite cijelu količinu. Čips od tikvica posebno je ukusan uz umak pripravljen od sjeckane rajčice sušene na suncu i jogurta.

ZLATNI ČIPS OD KRUMPIRANarežite na četvrtine 500 g opranog starog krumpira. Zagrijte 3 šalice (750ml) ulja i pržite krumpir, u manjim količinama, da dobije svijetlu zlaćanu boju; ocijedite na papirnatom ubrusu. Ponovite dok ne ispržite sav krumpir. Prije posluživanja ponovo popržite krumpir da bude hrskav. Po želji pospite morskom soli i poprskajte octom od slada.

HRUSTAVCI OD MRKVE I BOSILJKAOgulite 500 g mrkve i narežite na tanke vrpce tako da oštar nož za povrće vučete po dužini mrkve. Operite i osušite 1 šalicu (50g) velikih listova bosiljka. Zagrijte u tavi 3 šalice (750ml) ulja i pržite mrkvu i listove bosiljka (u manjim količinama) da postanu hrskavi. Ocijedite na papirnatom ubrusu i držite tople u pećnici zagrijanoj na 180°C dok pržite ostatak mrkve i bosiljka. Poslužite s umakom od blagog chillyja, soka od limete i nasjeckanog svježeg koriandra.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike