Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Danas /

Halo pizza!

Pizza potječe iz Napulja u južnoj Italiji, gdje su se u 19. stoljeću ulični prodavači natjecali kako da privuku što više kupaca

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Klasičnu Napolitansku pizzu čini tanko, hrskavo tijesto prekriveno rajčicom i mozzarella sirom. U Rimu se pizza radi u velikim kalupima, reže na komade i prodaje po težini. Sa Sicilije dolazi pizza od debelog tijesta, koje se peče u nauljenom kalupu.

Po tradiciji tjesto za pizzu radi se od ostataka tijesta za kruh. Može se napraviti i od tijesta za pogaču, kao i od dizanog ili prhkog tijesta. Pitta, libanonski, lavash kruh i turski kruhovi jednako su tako dobre podloge za pizzu.

Temeljni recept za tijesto Izaberite jednu Pizzete

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike