Play ponuda

Hakeri provalili Yahoo, ukradeno 450.000 lozinki

shimmer fallback

Hakeri su provalili u Yahoo i na internetu objavili datoteku od 18 megabajta koja sadrži e-mail adrese i lozinke Yahoovih korisnika, objavila je sigurnosna tvrtka TrustedSec.

12.7.2012.
10:22
Play ponuda

Ako ste korisnik Yahoo Voices usluge, vrijeme je da promijenite lozinku. Sigurnost ove usluge je opasno narušena u četvrtak u jutarnjim satima. Popis pod nazivom “Owned and Exposed” koji su hakeri objavili online otkriva mnoštvo informacija o korisnicima, uključujući sve e-mail adrese i lozinke za Yahoo Voices korisnike - njih 450.000, kako izvještava Mashable

Na kraju tog dokumenta grupa hakera ostavila je poruku da je njihov čin "poziv na buđenje", a ne prijetnja.

"Nadamo se da će stranke odgovorne za upravljanje sigurnošću ove pod-domene shvatiti ovo kao poziv na buđenje, a ne kao prijetnju", navodi se u dokumentu.

Yahoo Voices je novo ime koje je Yahoo dao svom servisu Associated Content, web stranici koju je kupio 2010. godine za 100 milijuna dolara.

Naime, Yahoo Voices plaća slobodnim piscima (freelance) za članke o različitim temama. Oni su tako plaćeni unaprijed, ali i na temelju toga koliko su njihovi članci čitani.

Zasada nije poznato jesu li i neke ključne financijske informacije bile izložene na uvid hakerima, piše Business Insider.

"Bilo je mnogo sigurnosnih rupa koje su iskorištene na web serverima koji pripadaju Yahoou, a koje su prouzročile mnogo veću štetu od našeg otkrivanja. Molimo vas nemojte ih uzeti olako. Pod-domena i osjetljivi parametri nisu objavljeni kako bi se izbjegla daljnja šteta".

Nepoznata grupa hakera također je na kraju citirala Jeana Vaniera, kanadskog katoličkog filozofa i humanitarca: "Rast počinje onda kada počinjemo prihvaćati svoje vlastite slabosti".

Hakeri očito imaju smisla za ironiju.

Play ponuda
Play ponuda