FOTO: Vjerovali ili ne, ali ova ‘stančina’ ima jako malo kvadrata

Ovaj elegantni stan se nalazi u Sao Paulu, u Brazilu, a projektirao i dizajnirao ga je Mauricio Arruda Arquitetos sa svojim timom 2011 godine. Premda se ne bi reklo, ali stan ima samo 48 metara kvadratnih.

Poznat je pod nazivom Residencia Alameda Campinas i savršen je primjer kako se može izvući najviše iz raspoloživog prostora. Ima vrlo lijepo uravnotežen spoj modernih elemenata i uzoraka koji imaju vrlo važnu ulogu u svakoj prostoriji.

Prostirke i tepisi su prisutni u svim prostorijama. Čine prostor privlačnijim i toplijim. Osim toga, izvrsno nadopunjuju klasičnu crno-bijelu kombinaciju. Jedan od najimpresivnijih i najupečatljivijih elemenata je spiralno stubište koje je središte u dnevnoj sobi. Kombinacija crne i bijele omogućila je da se još više ističe.

Premda stan ima samo 48 metara kvadratnih, izgleda vrlo prostrano i privlačano upravo zbog palete boja i stila kojim je uređena unutrašnjost. Tijekom renoviranja arhitekti su promijenili sve – od izgleda do završne dorade. Cilj je bio da se ujedine dva kata te stvori blagi i nesmetan prijelaz među prostorijama.

Paleta boja i materijala je ograničena što doprinosi ukupnom kohezivnom i jednostavnom dekoru koji daje osjećaj prozračnosti. Parket je bijele boje, a zidovi imaju tople i neutralne nijanse.

Povratak na Net.hr