Dugotrajne pripreme, putovanja, treninzi, druženja po hotelskim sobama i lobijima – izvor su nezaboravnih anegdota koje ćemo vam prepričavati po sjećanju ili će o njima progovoriti njihovi glavni akteri. Ovoga je puta gost naše rubrike bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković, kojeg su u Savezu kaznili doživotnom zabranom bavljenja nogometom, i koji nam je ispričao nimalo smiješnu priču, kakve smo imali do sada.

"Evo jedna istinita priča koja je dokaz da su se mračne sile sa strane miješale u sastavljanje reprezentacije.

Sjećate se naše utakmice protiv Engleske na Wembleyu, kad smo razbijeni s 5:1 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010? Budući da sam znao da se raznorazni moćnici Biliću miješaju u sastavljanje reprezentacije, pitao sam uoči susreta predsjednika Markovića: 'Vlatko, jeste li vi sigurni da će danas igrati naši najbolji igrači?'.

On mi je odgovorio kako nema razloga da bude drugačije, a ja sam mu rekao: 'Dajte otiđite na sastanak i recite izborniku da ne eksperimentira jer ovo je prevažna utakmica'. To je bilo negdje oko 13 sati, bio je ručak i onda taj zadnji sastanak pred susret.

Konkretno, lijevog beka je protiv Engleske trebao igrati Hrvoje Čale, ako se sjećate, on je tada vrlo dobro igrao u Trabzonsporu.

Međutim, on je Mamiću navodno bio dužan neku lovu, i na teren na Wembleyu istrči Nikola Pokrivač, na poziciji koju nikad nije igrao, na lijevom beku.

Ostalo je povijest. Preko njegove strane već u startu utakmice padnu dva gola, možda već u prvih deset minuta. Marković je odmah reagirao i Bilić je povukao Pokrivača s lijevog beka te stavio na njegovo mjesto ne znam više koga, ali bilo je već kasno. Evo, to je bio jedan od najeklatatninijih primjera da su se mračne sile sa strane miješale u sastav reprezentacije", ispričao je Brleković.