Zoran Mamić i njegovi odvjetnici obavijestili su u pismu ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine o molbi za pokretanjem postupka međunarodne pravne pomoći radi preuzimanja izvršenja kazne zatvora, doznaje Dnevni Avaz.

Dopis je poslan ministru pravde BiH Josipu Grubeši te se u njemu Mamić i odvjetnici pozivaju na Sporazum Vlada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vlade FBiH o međusobnom izvršavanju sudskih odluka od 26. veljače 1996. godine.

Mamić spreman na suradnju

"Preuzimanje izvršenja kazne zatvora nad gospodinom Zoranom Mamićem od strane Bosne i Hercegovine smatramo oportunim s aspekta primjene načela pravičnosti i socijalne rehabilitacije na kojeg upućuje preambula Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, te istovremeno ističemo da utoliko što su ispunjene pozitivne pretpostavke za preuzimanje izvršenja kazne zatvora propisane članom 2., kao i da ne postoje negativne pretpostavke propisane članom 3., Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima", navode u molbi.

Dodaju i da je Mamić apsolutno bezrezervno spreman na suradnju i odazivanje na poziv nadležnih organa BiH, piše Dnevni Avaz.